Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Žhavá novinka: bezzrcadlovka Nikon Z8!

Žhavá novinka: bezzrcadlovka Nikon Z8!
10. 5. 2023 | 6 minut čtení

Společnost Nikon právě uvedla nového člena do rodiny „Zetek“ s označením Z8. Jedná se o kompaktní a lehký fotoaparát, který využívá většinu technologií z modelu Z9, ale v elegantnějším a lehčím balení. Nikon Z8 je prostě dokonalý hybridní fotoaparát, který je vybaven stejným osvědčeným snímačem, zpracováním a funkcemi automatického zaostřování jako vlajková loď Z9, zároveň se může pochlubit novou konstrukcí těla lépe vyhovující použití gimbalu, fotografování akcí a dalším aplikacím z ruky.

Nová hvězda fotografického nebe – Nikon Z8

Nová bezzrcadlovka Nikon Z8 úspěšně kombinuje vyspělé technologie fotoaparátu Z9 se zcela novými vychytávkami, pro které máme Nikon tak rádi. Velkou předností nového přístroje jsou kompaktní rozměry a větší přizpůsobení „ručnímu“ focení. V čem se novinka shoduje s nejvyšším kouskem řady Z9? A v čem se naopak liší?

Nikon Z8 + 24-120 mmKlíčové vlastnosti

  • snímač CMOS formátu FX s rozlišením 45,7 Mpx
  • hmotnost 910 g – Z8 je o 30 % menší než Z9 a o 15 % menší než D850
  • 8,3K 60p N-RAW, 4,1K 60p ProRes RAW
  • video 8K30p a 4K120p; 10bitový interní záznam
  • 10bitový formát HEIF – o 1 miliardu barev víc pro větší realističnost
  • snímání až 20 sn. / s v režimu Raw; 30 sn. / s v režimu JPEG
  • 493bodové automatické zaostřování, detekce objektu na bázi umělé inteligence
  • hledáček s reálným živým náhledem bez zatemnění
  • 3,2" 4osý výklopný dotykový displej LCD
  • sloty pro paměťové karty CFx typu B a SD
  • Wi-Fi 5 GHz a Bluetooth

Nikon Z8Filip Barták porovnává velikost Nikonu Z9 a Z8 s nasazeným gripem. ©Václav Křížek

Snímač BSI CMOS s funkcí skládaného obrazu

Nikon Z8 disponuje snímačem formátu FX s rozlišením 45,7 Mpx BSI se skládaným snímačem CMOS je vybaven stejným snímačem, který byl poprvé použit u modelu Z9. Nabízí užitečnou kombinaci rozlišení, rychlého čtení, působivé ostrosti a minimálního šumu. Stohovaná konstrukce přispívá ke snížení tzv. rolling shutteru, zatímco označení BSI zajišťuje lepší úroveň šumu při práci v horní části rozšířeného rozsahu ISO 32–102 400. Rozlišení 45,7 Mpx a velikost full-frame snímače se trefily do potřeb fotografů pracujících v žánrech zaměřených na detail.

Snímač je doplněn procesorem EXPEED 7, který nabízí přibližně 10× vyšší rychlost než u fotaparátu Z7 II. Spojení s konstrukcí skládaného snímače umožňuje dosáhnout excelentní rychlosti automatického zaostřování a sériového snímání, vysoké kapacity vyrovnávací paměti, plynulého videozáznamu a rychlého všestranného ovládání.

Nikon Z8 prezentaceNáš produktový tým nemohl na představení novinky chybět! ©Luděk Bouška

Konstrukce pouze s elektronickou závěrkou

Fotoaparát Nikon Z8 spoléhá na rychlost a skládanou konstrukci snímače, proto zcela upouští od mechanické závěrky a ve všech režimech snímání používá pouze elektronickou závěrku. Rychlost snímače umožňuje záznam rychlostí až 1/32 000 s a skládaná konstrukce snižuje zkreslení pohybu pro přesné zobrazení rychle se pohybujících objektů. Synchronizace s bleskem až do 1/200 s a funkce vysokorychlostní synchronizace jsou stále podporovány. Díky odstranění mechanické závěrky pracuje fotoaparát Z8 zcela tiše, zároveň odpadají obavy z opotřebení / poruchy mechanické závěrky.

Rychlé a inteligentní automatické zaostřování

Nový Nikon Z8 pokrývá celou plochu snímače a využívá špičkový 493bodový systém automatického ostření s fázovou detekcí zajišťující rychlé a přesné zaostřování. Výhodou tohoto systému je vysokorychlostní komunikace rozhraní Z a vysoká rychlost snímače, která umožňuje snímání AF rychlostí až 120 sn. / s.

Zaostřovací systém podporuje díky režimu Starlight práci za nízké hladiny osvětlení (až –9 EV). Pro práci v obtížných světelných podmínkách je užitečný také režim Backlit AF, který využívá samostatné pixely na snímači pro automatické zaostřování a umožňuje tyto oblasti záměrně přeexponovat pro účely přesnosti zaostření, aniž by to mělo vliv na skutečnou expozici zaznamenaného snímku.

Fotoaparát disponuje přesnou detekcí a sledováním osob, psů, koček, ptáků, automobilů, motocyklů, jízdních kol, vlaků a letadel. Oči zůstávají zaostřené i v případě rychlého pohybu objektu a jeho orientaci hlavou dolů. Tváře jsou ostré i v případě osvětlení scény silným protisvětlem.

Nikon Z8 + 24-120 mm

Výkonný video systém

Stejně výkonný je Nikon Z8 i v oblasti záznamu videa. Při použití plného čtení pixelů lze nahrávat video v rozlišení UHD 8K 30p s možností nepřetržitého snímání po dobu přibližně 2 hodin a 5 minut. Jak 8K, tak 4K podporují použití skutečné snímkové frekvence 24p pro filmový vzhled, k dispozici je také plnoformátový záznam 4K až do 120p pro zpomalené přehrávání. Při použití oblasti 8K je možný převzorkovaný záznam v rozlišení UHD 4K s frekvencí až 60p pro zvýšení ostrosti a detailů. Z videí 8K a 4K lze do fotoaparátu zaznamenávat také snímky s vysokým rozlišením pro tvorbu 33Mpx, resp. 11Mpx fotografií.

Kompaktní a lehké tělo

Fotoaparát Nikon Z8 o hmotnosti pouhých 910 g je vybaven profesionálním utěsněním proti povětrnostním vlivům a odolností proti chladu pro maximální jistotu spolehlivého provozu za nízkých teplot. Fotoaparát disponuje stejnou úrovní odolnosti vůči mrazivým teplotám jako vlajková loď Nikon Z9 (spolehlivá práce při teplotách až -10 °C). Bezzrcadlovka Nikon Z8 je zároveň prvním fotoaparátem Nikon kategorie mirrorless vybaveným dvěma porty USB-C, což umožňuje rychlý přenos snímků během nabíjení. Kromě samotného těla fotoaparátu je zde také set s objektivem NIKKOR Z 24–120 mm pro každou tvůrčí ideu a každý rozpočet!

Na Nikon Z8 se podívám!

Zajímá mě set Nikon Z8 + 24–120 mm


Potřebujete poradit? Kontaktujte naše odborníky na telefonním čísle 222 929 020, e-mailu fotoaparaty@fotoskoda.cz, online chatu nebo přímo na prodejně. Těšíme se na vás!

NIKON Z 180-600 mm f/5,6-6,3 VR

Bajonet Nikon Z / full frame, Ohnisko 180 – 600 mm (FX), Úhel záběru: 13°40? až 4°10? (full frame)

49 990,-
NIKON Z 24-70 mm f/2,8 S

Prémiový zoomový plnoformátový (full frame/FF) objektiv z nové řady objektivů Nikkor Z, Velký bajonet Nikon Z - konstrukce objektivu není omezena menším bajonetem, Světelnost f/2,8

62 990,-
NIKON Z 24-120 mm f/4 S

Nikon objektiv bajonet Z / full-frame formát, Světelnost f/4, rozsah clon: f/4 až f/22, 3× ED a 3× asférické prvky (ASPH)

31 490,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Diskuze

Žhavá novinka: bezzrcadlovka Nikon Z8!

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...