Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Nikon Kalendář 2016

Termín: 14. 1. - 21. 2. 2016
Nikon Kalendář 2016
4. 1. 2016 | 2 minuty čtení

V pražské Nikon Photo Gallery startuje 14. ledna výstava 50 nejlepších fotografií soutěže Nikon kalendář 2016. Nejlepší fotografie jsou každý rok draženy, výtěžek z dražby je věnován na charitativní účely. Nikon Photo Gallery, Újezd 19, Praha 1. Otevřeno út–ne (12–19 hod).

Nikon kalendář 2016

Téma soutěže Představivost vládne světu oslovilo 407 soutěžících, kteří do soutěže zaslali 1153 fotografií. Fotografie pro výstavu a kalendář vybrala odborná porota v čele s panem Stanislavem Pokorným, fotografem a předsedou Asociace profesionálních fotografů České republiky.

Vítězní autoři

Autory 12 vítězných fotografií v kalendáři pro rok 2016 jsou: Tomáš Tichý (Ráno na konci světa), Jaroslav Kuneš Behenský (Origami Tale), Pavla Hralová (Čas), Tomáš Holub (Podzimní Vysočina), Roman Kantor (Betelné zvonek:Ščí jak sviňa), Pavel Svoboda (V ráji), Renata Kratochvílová (Alea iacta est …), Milan Fiala (fakt je kulatá), Petr Luňák (Pohádka), Martina Petrová (Petvážky), Jiří Částka (Balónový ráj), Richard Horák (Praha tajemná…). 

Vítězná fotografie

Absolutním vítězem se stal Milan Fiala s fotografií „fakt je kulatá“. Stanislav Pokorný, předseda poroty, zdůvodňuje výběr vítězné fotografie slovy:

„Fotografie "fakt je kulatá" oslovila porotu netradičností pojetí a ztvárněním motivu při využití mimořádné výrazovosti ultra širokého ohniska objektivu. Navíc pak autor v obtížných podmínkách snímání skvěle zvládl kompozici snímku a celou stavbu obrazu tak, že diváka následně učinil účastníkem příběhu“. 

SONY SDXC 512GB UHS-II R:277MB/s W:150MB/s

rozhraní: UHS-II, typ karty: SDXC, kapacita: 512 GB

7 690,-
JJC hand grip HG-XS20 pro Fujifilm X-S20

konstrukce s rychloupínací destičkou typu Arca + stativovým závitem, grip umožňuje přístup k ovládacím prvkům, balení obsahuje nástroj pro montáž a demontáž

1 390,-
SONY Alpha A6400 Dental Basic Kit

Set Sony produktů pro dentální fotografii, Vlogovací fotoaparát SONY Alpha A6400 tělo, Makroobjektiv s ohniskovou vzdáleností 90mm

0,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...