Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Havel

Termín: 28. 10. - 13. 2. 2017
Havel
2. 11. 2016 | 3 minuty čtení

Chtěli bychom vás pozvat na výstavu, která se koná ku příležitosti nedožitých 80. narozenin Václava Havla. Výstava představí fotografické dílo dvou předních českých fotografů Tomkiho Němce a Bohdana Holomíčka, kteří řadu let zaznamenávali zásadní historické okamžiky i obyčejné chvíle v životě prezidenta Václava Havla. Výstava se koná do 13. 2. 2017, otevřeno st–po. Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7.

Dramatik, politik, prezident, občan

Více než tři stovky fotografií doplní umělecky zpracované dosud nezveřejněné filmové dokumentární záznamy, jejichž autorem je dokumentarista Petr Jančárek. Fotograf Tomki Němec současně vydává fotografickou publikaci Václav Havel – Tomki Němec – Fotografie, která bude v době výstavy představena.


© Bohdan Holomíček, Hrádeček (1978)

Tomki Němec

Patří k předním českým fotografům. Začal se prosazovat v osmdesátých letech minulého století, především na české neoficiální fotografické scéně. V letech 1989–1992 byl oficiálním fotografem prezidenta Václava Havla. V období let 1997–2003 byl přizván, aby dokumentoval oficiální život prezidenta jako jeden z členů nově vytvořeného týmu fotografů. V roce 2001 vydal knihu, která přinesla výběr snímků z Havlova prvního prezidentského období. Dvakrát byl oceněn v soutěži World Press Photo.

Bohdan Holomíček

V souvislosti s tvorbou Bohdana Holomíčka se často mluví o fotografickém deníku. Lidé, místa a události se stávají součástí jeho nekonečného příběhu o minulosti zpřítomňované fotografií a v obrovském počtu okamžiků, které zachycuje, se rýsuje subjektivní pohled na nedávné české dějiny. Bohdan Holomíček nafotil nespočet nejrůznějších lidí, od těch úplně obyčejných až po ikony disentu. V sedmdesátých letech se seznámil s Václavem a Olgou Havlovými a stal se dokumentátorem společenských a kulturních událostí na Hrádečku i jinde.

Petr Jančárek

Režisér, kameraman a nezávislý producent Petr Jančárek je držitelem několika cen a nominací. Autorsky se podílel na více než sedmdesátce vzdělávacích pořadů, byl redaktorem a režisérem Hlavního centra publicistiky a dokumentaristky ČT, trvale spolupracuje s organizací Člověk v tísni, jejímž je zakládajícím členem. Účastnil se humanitárních misí, v posledních letech se věnuje hlavně společenskému dokumentu. Od roku 2003 spolupracoval s Václavem Havlem jako autor audiovizuálních programů a v letech 2009 – 2011 podrobně zaznamenával poslední roky prezidentova života.

(Zdroj: www.dox.cz)

Centrum současného umění DOX

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
SIGMA 15 mm f/1,4 DG DN Diagonal Fisheye Art pro Sony E

První diagonální rybí oko se světelností f/1,4 pro full frame, S úhlem pohledu 180°, Odolný proti prachu a stříkající vodě

54 990,-
SONY Alpha A7 IV Dental Advanced Kit

Set Sony produktů pro dentální fotografii, Vlogovací fotoaparát SONY Alpha A7 IV, Makroobjektiv s ohniskovou vzdáleností 90mm

0,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...