Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Nikon kalendář 2018

Termín: 14. 12. - 21. 1. 2018| Místo: Nikon Photo Gallery
Nikon kalendář 2018
18. 12. 2017 | 3 minuty čtení

V Nikon Photo Gallery se nyní až do 21. ledna 2018 můžete podívat na vítězné fotografie, které vzešly z tvrdé konkurence soutěže Nikon kalendář 2018. Protože se soutěž odehrávala ve znamení stoletého výročí Nikonu, účastnit se mohli také soutěžící se snímky ze starších analogových fotoaparátů, a těšit se můžete na doprovodnou výstavu 29 historických fotoaparátů včetně Nikon F3, který ve vesmíru využívala NASA.

100 let s Nikonem

Od začátku září do 31. října 2017 mohli příznivci fotografie používající techniku značky Nikon posílat do soutěže Nikon kalendář 2018 své nejlepší snímky. Celkem se jich přihlásilo 882 se 2579 fotografiemi a odborná porota v čele s předsedou Stanislavem Pokorným a kurátorem Nikon Photo Gallery z tvrdé konkurence vybrali 50 semifinálových a nakonec 12 vítězných fotografií. Z těch se vytvoří kalendář - opět v limitované edici 111 kusů. Semifinálové fotografie můžete obdivovat i u sebe doma, zakoupit si je můžete na stránkách www.nikon-kalendar.cz. A prohlédnout si je můžete až do 21. ledna v Nikon Photo Gallery!

Letošním tématem soutěže bylo 100 let s Nikonem, a proto se mohli soutěžící účastnit výjimečně také s fotografiemi ze starších analogových fotoaparátů. Těšit se tak můžete na průřez nejen tematický, ale také technologický. A to doslova - výstavu doprovází expozice 29 historických fotoaparátů zapůjčených z Japonska právě u příležitosti 100letého výročí. Najdete zde většinu ikonických fotoaparátů včetně Nikonu F3, který agentura pro vesmírný výzkum NASA používala ve vesmíru.

Celkovým vítězem se stal Miloš Nejezchleb se snímkem Consumer society, dalšími oceněnými jsou Pavel Šmejkal (Podivná šachovnice), Ivan Svatoš (Nekonečná řeka), Lukáš Ďúran (Flowers), Ondrej Medveď (Hlavou v oblakoch), Martin Weiss (Zákoutí Šumavy), Věra Smolíková (Divoká jízda), Lucie Drlíková (Follow your inner light), Marian Kuric (Rolling Stones), Miroslav Bárta (Woknous), Jaroslav Hora (Bílá krása – Páv korunkatý) a Matěj Třasák (Skiing in the sky).

Výtěžek z prodeje fotografií bude věnován centru ARPIDA na úhradu pobytu jejich klientů u moře v roce 2018. Společnost Nikon navíc centru ARPIDA věnuje 100 000 Kč. Letošnímu ročníku soutěže předcházelo 8 úspěšných ročníků, jejichž výtěžek činil více než 2 000 000 korun. Ty byly věnovány různým zdravotnickým zařízením.

Ruční vyvolání černobílých filmů

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

260,-
LEICA Double Rope Strap - Night SO 100cm

Barva Night, Dvojitý popruh, Pevné horozelecké lano

2 990,-
SIGMA 500 mm f/5,6 DG DN OS Sports pro Sony E

Ideální pro fotografování z ruky, Kompatibilní s vysokorychlostním automatickým zaostřováním, Kompaktní a lehký s vynikající kvalitou provedení

81 290,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...