Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Fotokurzy

Příběhy současného Banátu - fotografická dílna v Rumunsku s Jindřichem Štreitem vol. III

14. 2. 2018 | 4 minuty čtení

Už potřetí se můžete spolu s Jindřichem Štreitem vydat do rumunského Banátu a přivézt si s sebou nejen spoustu fotografií, ale také zážitků a životní zkušenost. Fotografická dílna se v rámci dokumentární podstaty bude soustředit především na portrét, fotoesej a nalezená zátiší. A díky vřelým vztahům s rodinami, které Jindřich Štreit a jeho studenti navázali v minulých letech, můžete zažít neobyčejnou blízkost. Dílna se bude konat od 5. do 13. května v Šumici.

Vizuální dokument života krajanů v odlehlé české vesnici Šumice v rumunském Banátu

Po dvou úspěšných ročnících navazuje dílna pod vedením fotografa Jindřicha Štreita, Romana France a Gabriely Kolčavové na nové možnost dokumentární práce s důrazem na portrét, fotoesej a nalezená zátiší.
Dílnu vnímáme jako společnou příležitost vytvořit ucelený obraz výjimečné komunity v nejdále položené banátské vesnici Šumice. Díky její odlehlosti a izolovanosti nebyla tato vesnice zasažena turismem tak, jak je tomu u většiny ostatních českých vesnic v rumunském Banátu. 

Vřelé a blízké vztahy s konkrétními rodinami, které jsme zde v minulých letech s Jindřichem Štreitem navázali, umožní studentům zažít neobvyklou blízkost, zásadní pro fotografickou práci během dílny. Naším cílem tak nejsou jen a pouze silné fotografie, ale stejným dílem i cenná životní zkušenost, kterou si každý student z této dílny odnese. 

  • Bydlení a jídlo přímo v rodinách. Zapojení se do každodenního života místních obyvatel.

  • Dílna je otevřena nejen digitální, ale i analogové technice bez omezení. K dispozici bude vyvolání černobílých filmů přímo na místě a jejich kvalitní skenování, předtisková příprava a tisk pod vedením Ondřeje Žižky z firmy Fotografiks.

  • Studenti si budou každodenně střádat vizuální, textové a poslechové záznamy, které nakonec vytvoří ucelený soubor z osobních poznámek a fotografií, které bude možné denně za odborné asistence na místě vytisknout. Toto závěrečné kompaktní album bude složené z jednotlivých částí dílny (medailonů vybraných místních rodin, fotografické reflexe okolní krajiny, nalezených typických zátiší, hledání vlastního místa v této lokalitě pomocí autoportrétů aj.). Každý student si z dílny odnese svůj hotový ucelený soubor s fotografiemi, texty a dalšími postřehy. 

  • Součástí dílny budou inspirativní přednášky, každodenní společné projekce s konzultací nad vlastními fotografiemi s Jindřichem Štreitem, Gabrielou Kolčavovou a Romanem Francem.

TERMÍN: 5. 5. - 13. 5. 2018
MÍSTO: Šumice
POČET STUDENTŮ: 10 

CENA: 24 900,- KČ 

Cena zahrnuje: kurzovné, veškerou dopravu a ubytování s plnou penzí, vyvolávání i digitalizaci černobílých negativů na místě, možnost kvalitního skenování, digitální úpravy fotografií, předtiskové přípravy a samotný každodení tisk fotografií pod vedením Ondřeje Žižky.

V ceně dílny je zahrnutý také kvalitní fotografický papír pro digitální tisk a všechny další materiály potřebné k přípravě knižního alba, včetně chemikálií pro negativní vyvolávání ve fotokomoře.

Odjezd společnou dopravou z Brna 5. 5. v 6:00 h ráno a příjezd zpět do ČR 13.5. kolem 17:00. 

chci jet do Banátu s Jindřichem Štreitem

Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-

Související články

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...