Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Fotosoutěže

Sony World Photography Awards přidává do soutěže nové kategorie

Sony World Photography Awards přidává do soutěže nové kategorie
11. 6. 2019 | 3 minuty čtení

Součástí Sony World Photography Awards 2020 bude nová kategorie a přibude i zcela nový formát soutěže pro mladé fotografy. Současně s tím Sony oznámila také jména 4 profesionálních fotografů a 3 studentů, kteří si letos odnesou grant společnosti Sony. Fotografie, které vzniknou na základě grantu, budou k vidění na výstavě příštího ročníku.

Příští rok se zaměří na ekologii

V soutěži Sony World Photography Awards 2020 přibude nová kategorie - životní prostředí (Environment category). Pořadatelé tak chtějí dát najevo, že toto téma je důležité pro současné umělce i celou společnost.

Kromě toho bude v příštím ročníku zaveden nový formát soutěže pro mladé fotografické naděje. V jejím rámci bude každý měsíc od června do prosince vyhlášeno nové témafotografové ve věku 12-19 let se budou moci každý měsíc zúčastnit až se třemi snímky. Sedm vítězů z každého měsíce se potom utká o titul mladého fotografa roku. K jednotlivým tématům také odborníci na dané téma poskytnou účasníkům rady, které jim pomohou na cestě k lepší fotce.

V rámci letošního ročníku byla také zveřejněna jména čtyř profesionálních fotografů a tří studentů, kteří dostali pro svou budoucí tvorbu grant společnosti Sony. Granty pro profesionály obdrželi Yan Wang Preston (Velká Británie), Ed Thompson (Velká Británie), Kohei Ueno (Japonsko) a Thomas Uusheimo (Finsko), z nichž každý získá finanční obnos ve výši 7 000 amerických dolarů a fotovybavení od Sony.

Studentské granty získali Joel Davies (Central St Martins, Velká Británie), Sam Delaware (Pacific Union College, USA) a Tobias Kristensen (Danish School of Media &Journalism, Dánsko). Každý z nich obdrží 3 500 dolarů a společně mají nyní za úkol vytvořit nový soubor děl. Výsledky obou grantů budou součásí výstavy World Photography Awards Exhibition 2020.

Letošní výstavu vidělo zatím na 25 000 lidí a nyní putuje po světě - do Japonska, Německa, Itálie, Indie nebo Mexika.

Do soutěže se můžete přihlásit zdarma už nyní na adrese www.worldphoto.org. Další podrobnosti o soutěži a soutěžních kategoriích najdete na stránkách www.worldphoto.org/swpa.

Fotopřání 10 × 21

jednoduché objednání online, možnost doplnění fotografie či grafiky texty, pozadími, rámečky a cliparty, výběr lesklého nebo matného povrchu

25,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-
PEAK DESIGN Leash COYOTE - popruh

ultralehký a variabilní popruh, vhodný pro všechny fotoaparáty, velmi hladký, odolný a pevný úplet

1 290,-

Související články

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Fotografická soutěž na instagramu - street fotografie

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce dubna: Street photo

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...