Marie Bartošová: Barvy a vůně světa
Kdo z nás si někdy nevyfotil jídlo. Marie Bartošová se ovšem food fotografii věnuje s takovou péčí, že při pohledu na její snímky se sbíhají sliny, a má je vymazlené do detailu. Její fotky se objevují v časopise o jídle, prezentacích restaurací i v řadě kuchařek. Od 28. 6. do 17. 7. si budete moci její barevně vyladěné a lákavě vypadající snímky vychutnat u nás v minigalerii.
Food fotografie z různých kuchyní
Marie si zamilovala fotografii už jako dítě, nedlouho na to objevila "kouzelný proces" vyvolávání a zvětšování fotografií. Později vystudovala reklamní tvorbu v oboru fotografie a po škole krátce pracovala jako fotoeditorka v kulturním měsíčníku. Při focení jídla, kterému se primárně věnuje, spojila svoji největší vášeň – jídlo a gastronomii – se samotným focením. Při focení pracuje především s denním světlem a řídí se zásadou, že při pohledu na fotku jídla se člověku musejí sbíhat sliny.
Spolupracovala na několika úspěšných kuchařských knihách, jako jsou třeba nejbarevnější kuchařky od Kamu, sváteční od Josefa Maršálka nebo posledních pár z edice Jíme zdravě a další. Její fotografie se pravidelně objevují třeba v časopise Gurmet, stejně tak v prezentaci vyhlášených restaurací, jako je například síť italských restaurací Riccarda Lucqueho – Finestra, La Bottega bistra a další. Pořádá vlastní workshopy ve spolupráci s FotoŠkoda a je hrdým X-photographer značky Fujifilm. Nejraději pracuje s modelem Fujifilm X Pro2 a GFX50s.

FUJIFILM X-H2S tělo
FUJIFILM X-H2S X-Trans CMOS 5 HS BSI, Rozlišení 26,1MP APS-C snímač, Video 4K 120p / 6,2K 30p / FHD 240p 10-bitové video

FUJIFILM X-S10 tělo
IBIS - 5osá stabilizace, Fujifilm X objektivy, Kovové robustní tělo

FUJIFILM GFX 100s
Rozlišení 102 MPX, 43,8 x 32,9 mm BSI CMOS senzor, Procesor X-Processor 4
Diskuze
Marie Bartošová: Barvy a vůně světa
Přidat příspěvekZatím nebyl přidán žádný příspěvek.