Fototipy

Oslavte Vánoce s instantní a analogovou fotkou!

Oslavte Vánoce s instantní a analogovou fotkou!
30. 11. 2021 | 5 minut čtení

Patříte mezi fanoušky instantního filmu a obecně analogu? Nebo takového nadšence máte mezi svými blízkými? Udělejte mu na Vánoce radost novým přístrojem! Vyberou si u nás jak příznivci klasického analogu, tak ti, kteří ho rádi kombinují s digitální fotkou. Úspěch zaručen!

Klasika pod vánočním stromečkem

Analogová i instantní fotka mají dlouhou tradici a těší se přízni fanoušků. Jsou jedinečné, skrývají v sobě dávku překvapení i atmosféry, kterou s digitálním formátem jen tak nevykouzlíte. A v neposlední řadě skýtají zábavu, které se pouhé mačkání tlačítka na telefonu pro dokonalé selfie nemůže rovnat.

V tomto článku vám představíme několik tipů, kterými uděláte radost nadšencům do klasické fotografie i těm, které baví spojení analogové a digitální fotky. Tak bez dlouhého zdržování pojdme na to!

Efektové filmy pro nečekaný look

Máte kinofilm spojený pouze s vážnými tématy a historií? Pak vás možná překvapí, že existují speciální filmy, které jsou určené k zábavným hrátkám. Předexponované filmy KONO! a Revolog nabízejí barevné efekty připomínající třeba vesmír, neuronovou síť nebo sněhové vločky, tvoří barevné linky nebo různé skvrny či ladí snímky do nejrůznějších barevných odstínů.

Revolog Kosmos 200 135/36Revolog Kosmos 200 135/36

chci film KONO!

chci film Revolog

Čtverec? Ano, prosím!

Pamatujete si na Polaroid a kouzlo čtvercových snímků, u kterých si chvilku musíte počkat na to, jak dopadly? To si fotografie uchovaly i v 21. století, kdy původní přístroje nahradily modernější. Mezi ně patří Polaroid GO, který se pyšní kapesními rozměry, velkou výdrží a řadou kreativních funkcí, jako je třeba dvojitá expozice.

chci polaroid go

O něco větší čtverce pořídíte s Instaxem SQ20, který je hybridním přístrojem rozkročeným mezi digitální a analogovou fotografií. Vložíte do něj micro SD kartu, má displej, takže než si snímek vyvoláte, vyberete si z mnoha vyfocených ten nejlepší, a dokonce s ním natočíte i video. A tím výčet jeho zábavných funkcí rozhodně nekončí.

Fujifilm Instax Square SQ20 béžový

chci instax square sq20

Hravý mini formát

Přístroje Instax Mini poskytují ideální formát fotek, který uschováte v peněžence, a jejich "vyvolání" je velmi rychlé. Klasikou nad klasiky je mezi nimi plně analogový Instax Mini 9, který nabízíme v růžové barvě spolu s filmy, nebo v bílé barvě spolu s dalšími fotokoutkovými proprietami nebo albem, které oceníte nejen na svatbě, jak napovídá název.

Instax Mini 9 růžová - instantní fotoaparát

chci instax mini 9 v růžové

chci instax mini 9 v bílé

Skvělým parťákem na oslavy, setkání s přáteli nebo docela obyčejné hraní s fotkou je kapesní Instax Mini LiPlay, který v sobě kombinuje fotoaparát a tiskárnu. Můžete přes něj jak tisknout fotky z telefonu, tak ho použít jako primární zdroj - a fotkám následně dodat atmosféru filtrem, ozdobit je rámečkem nebo k nim připojit QR kód se zvukem.

Fujifilm Instax Mini LiPlay - černá

chci instax mini liplay

Tiskárny pro instantní fotku digitálního věku

Máte rádi fotku plně pod kontrolou a zároveň jste si oblíbili instantní snímky? Potom budou instantní tiskárny to pravé! Najdete u nás různé formáty i značky, začněme od těch nejmenších. Instax Mini Link Nintendo Switch nebo další barevné varianty propojíte s telefonem i fotoaparátem a pohodlně se vejde do kapsy, takže si můžete ty nejpovedenější snímky na mini film tisknout kdykoliv a kdekoliv.

chci instax mini link

Pokud vás víc baví fotky na šířku, pak je Instax Link Wide jasná volba. Na výběr máte z elegantní černé a jemné bílé a umožní vám si se snímkem pěkně vyhrát - třeba přidat QR kód se zvukem nebo odkazem na web, doplnit fotku rámečkem nebo vytvářet koláže. A bez filmů byste si tiskárny moc neužili, takže je k tiskárně doporučujeme rovnou přikoupit.

chci instax link wide

Jestli ujíždíte na čtvercích a klasickém Polaroidu, je tu pro vás Polaroid Lab. Fotky z telefonu jednoduše vytisknete na jakýkoli film Polaroid 600 nebo i-Type a vy je můžete v aplikaci i skládat do koláží. Pokud doma nemáte žádné snímky navíc, určitě oceníte i variantu s černobílými a barevnými filmy.

Polaroid Lab

chci polaroid lab

chci polaroid lab i s filmy

FUJIFILM Instax MINI 40

retro design, funkce automatického nastavení scény, selfie režim

2 699,-
FUJIFILM Instax MINI 12 fialový

objektiv: 60 mm, f/12,7, minimální zaostřovací vzdálenost: 30 cm, elektronická závěrka: 1/2–1/250 s

2 199,-
FUJIFILM Instax MINI 12 zelený

objektiv: 60 mm, f/12,7, minimální zaostřovací vzdálenost: 30 cm, elektronická závěrka: 1/2–1/250 s

2 199,-

Související články

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Téma měsíce března: Jak se začít živit fotografií a videem

Fotoškola - jak se rychle zlepšit II.

Fotoškola - jak se rychle zlepšit II.

Tipy na focení - komunita

Tipy na focení - komunita

Diskuze

Oslavte Vánoce s instantní a analogovou fotkou!

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...