Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
VýstavyAktuality z fotosvěta

Film Helios a přednáška prof. Druckmüllera na festivalu Science on Stage

Termín: 24. 3. - 27. 3. 2022
Film Helios a přednáška prof. Druckmüllera na festivalu Science on Stage
8. 3. 2022 | 4 minuty čtení

Věda žije! Sami se o tom můžete přesvědčit od 24. do 27. 3. 2022 na festivalu Science on Stage, na němž 400 pedagogů z celého světa představí své inovativní projekty a nápady. Součástí festivalu je také promítání filmu Helios a přednáška profesora Miloslava Druckmüllera, který proslul vlastním softwarem na detailní fotografování sluneční koróny.

Přírodní a technické vědy na festivalu v Praze

Od 24. do 27. března 2022 proběhne v Praze festival Science on Stage - vůbec poprvé v historii České republiky. Festival pořádá nezisková organizace Elixír do škol, z. ú s finanční podporou dalších patnerů.

Ten je zaměřený na mezinárodní spolupráci pedagogů přírodovědných oborů v mateřských, základních i na středních školách a jeho cílem je ukázat učitele a učitelky nejen jako ty, kteří předávají poznatky připravené jinými, ale také jako hybatele inovací nejen ve vzdělávání, kteří do vědy přinášejí nové nápady. Díky festivalu se také buduje síť mezinárodních kontaktů, které jsou inspirací pro tuzemskou výuku a také možností prezentovat kvality českého školství.

V rámci festivalu se do Prahy sjede na 400 pedagogů ze 30 států Evropy, z Kanady a Kazachstánu. Představí své školní projekty, experimenty i nápady do výuky STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Namísto 7 pedagogů, kteří jednou za dva roky jedou na tento festival do světa, se na pražském festivalu tentokrát představí hned 40 inovátorských učitelů a učitelek z České republiky.

Příspěvky na festivalu jsou rozdělené do 7 kategorií zaměřených na současná témata i trendy: Věda pro nejmladší, Cíle udržitelného rozvoje ve vzdělávání, Technologie ve výuce STEM, Rozmanitost ve STEM vzdělávání, STEM a umění, Spolupráce ve výuce STEM, Společné projekty učitelů zapojených do Science on Stage. Součástí festivalu jsou také veletrh a workshopy. Tradicí je také tzv. OPEN DAY, který proběhne 26. 3. a bude po registraci přístupný zdarma.

Film Helios a přednáška profesora Miloslava Druckmüllera

Kromě stánků a představení projektů bude součástí programu v rámci OPEN DAY také promítání dokumentárního filmu Helios o úplném zatmění Slunce v roce 2017 a jedinečných snímcích sluneční koróny. Právě jimi matematik Miloslav Druckmüller proslul. Dostaly se na titulní stránky vědeckých časopisů (Nature) i do bulvárních a volnočasových médií.

Nabízejí totiž doposud nevídaný a detailní pohled na sluneční korónu, kterou se profesoru Druckmüllerovi povedlo zachytit díky vlastnímu softwaru. Ten vyvíjí a sám programuje již více než 20 let. V současnosti se používá pro zpracování obrazů z kosmických sond pozorujících Slunce, např. NASA Solar Dynamics Observatory. Druckmüller spolupracuje s Institute for Astronomy University of Hawaii.

Kromě promítání filmu bude mít 26. 3. profesor Druckmüller rovněž přednášku o zatměních Slunce a možnostech jejich pozorování. Povídat si s ním bude moderátor Vladimír Kořen z České televize. Součástí festivalu bude také výstava fotografií s tematikou sluneční koróny, jejímž hrdým partnerem je Centrum FotoŠkoda.

Kompletní doprovodný program naleznete na stránkách festivalu.

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Další Aktuality z fotosvěta

Jak máme otevřeno o květnových svátcích

Jak máme otevřeno o květnových svátcích

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...