Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinkyLeica

Leica oznamuje (nejen) nový model fotoaparátu M6

Leica oznamuje (nejen) nový model fotoaparátu M6
20. 10. 2022 | 5 minut čtení

Společnost Leica přichází s několika velkými novinkami - příznivci německé preciznosti se můžou těšit na novou verzi analogového fotoaparátu M6, ke kterému se přidá objektiv LEICA Summilux-M 35 f/1.4. M6 vychází z legendárního modelu z roku 1984, zachovává si typické charakterové rysy, ale zároveň disponuje funkčními vylepšeními.

Renesance analogové fotografie

Může se zdát, že analog je oproti digitální fotografii kapkou v moři, v posledních letech však zažívá nebývalý boom. Na tuto skutečnost reagují v dílně Leica, kde vytvořili novou verzi fotoaparátu M6. Vylepšení se dočkal také objektiv Summilux-M 35 f/1,4 a fotoaparát Leica SL2-S navíc získal odolnější exteriér.

 

Leica M6

Foto: Leica

Leica M6

Nová Leica M6 zůstává věrná klasice z roku 1984 a zachovává si její typický tvar. Využívá ale moderní verzi dálkoměru Leica M se zvětšením 0,72× a nyní také ukazuje správnou expozici s pomocí červené tečky. Fotoaparát je vybaven indikátorem stavu baterie. Přepracován byl také horní kryt - u předchozího modelu byl vyroben z litého zinku, novinka jej má z masivní mosazi včetně speciálního černého laku, který je vysoce odolný proti oděru. 

Navíjení filmu probíhá pákou rychlého navíjení a k dispozici je manuální převíjení s teleskopickým ovladačem. Nastavení rychlosti závěrky a clony je manuální a napájení je řešené s pomocí dvou mikro článků z oxidu stříbra nebo jedné lithiové baterie.

Stejně jako originální model LEICA z roku 1984 i nové vydání M6 zdobí červené logo Leitz, které se zapsalo do historie. Odvážné rozhodnutí v roce 1924 vyrobit první 35 mm fotoaparát na světě způsobilo revoluci ve fotografování a výrazně podpořilo celý vývoj trhu s fotoaparáty v posledních 100 letech. Tento ručně vyrobený fotoaparát je extrémně spolehlivým a odolným společníkem pro všechny, kteří oceňují trvalou povahu analogové fotografie. 

Leica M6 bude celosvětově k dispozici od 3. listopadu 2022 a pokud chcete o novince vědět více, vše najdete u nás na webu!

 

Chci fotoaparát Leica M6

 

Leica M6

Foto: Leica

LEICA Summilux-M 35 f/1.4

Tento rychlý, kompaktní a světelný objektiv, který byl původně uvedený na trh v roce 1961, má nyní následníka. Přivítejte Leica Summilux-M s ohniskovou vzdáleností 35 mm a světelností f/1,4. Právem se tomuto objektivu někdy přezdívalo "král bokehu", a titul může převzít nová verze z roku 2022.  

Nové edice je vyrobena v továrně Leica ve Wetzlaru v původním vintage designu a s identickým optickým výpočtem jako první Summilux-M 35 f/1.4. Přední kroužek je z nerezové oceli a známý jako „Steel Rim“. Zaostřovací kroužek je uzamykatelný a černá nasazovací clona objektivu je též vyvedena po vzoru originálu.

Novinkou je druhá, kulatá sluneční clona se závitem E46, která umožňuje současně použití filtrů a je rovněž součástí objektivu. Leica Summilux-M 35 f/1.4 disponuje bajonetem Leica M a optická soustava objektivu zahrnuje 7 prvků v 5 skupinách. Objektiv ostří od 1 m do nekonečno a váží pohých 200 g.

 

Chci objektiv Leica Summilux-M 35 f/1.4

Summilux 35 mm

Leica SL2-S Reporter

Společnost Leica dává svému SL2-S fotoaparátu „Reporter“ kabát, vybavuje ho tedy odolnějším exteriérem, aby lépe odolával extrémním teplotám, otřesům, prachu a vodě. SL2-S Reporter se připojuje k monochromatickým fotoaparátům M10-P, Q2 a Q2. Jedná se o velmi pokročilý digitální fotoaparát s full-frame 24,6MP BSI CMOS snímačem, který je vhodný pro fotografii i video.

Ve spojení s obrazovým procesorem Maestro III nabízí Leica SL2-S Reporter rychlý výkon spolu se širokým rozsahem citlivosti ISO 50-100 000. BSI senzor podporuje čisté, barevné a tonální vykreslení spolu s nízkým šumem při práci ve vyšších hodnotách ISO. Vyrovnávací paměť 4 GB umožňuje téměř neomezené sériové snímání souborů DNG nebo JPEG v plném rozlišení.

Pětiosá stabilizace pomáhá dosáhnout maximální ostrosti při fotografování z ruky s kompenzací až 5,5 EV. Kromě technologie stabilizace snímače je SL2-S vybaven také režimem Multishot pro zachycení a kompilaci osmi expozic a vytvoření jednoho souboru ve velikosti 96 Mpx. 

 

Leica SL2-S Reporter

 

Leica SL2-S Reporter

LEICA Q3

BSI-CMOS senzor s rozlišením až 60 Mpx, Objektiv Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH, ISO 50 - 100 000 a procesor Maestro s technologií L2

146 990,-
LEICA SOFORT 2 černý

CMOS sensor 1/5“ 4,9 Mpx / 2560 x 1920 bodů, Designation Leica Summar 1:2/2.4 – 28 mm (eqv. 35 mm), Barevný prostor RGB, JPG (DCF 2.0, Exif 2.31)

9 490,-
LEICA M11-P black

Full frame BSI CMOS senzor 60,3 Mpx, Rozlišení: 60 Mpx/L-DNG, 36 Mpx/M-DNG, 18 Mpx/S-DNG, 14-bitová barevná hloubka a dynamický rozsah až 15 EV

224 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Diskuze

Leica oznamuje (nejen) nový model fotoaparátu M6

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...