Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Canon EOS R6 Mark II - nejrychlejší bezzrcadlovka Canon je tady

Canon EOS R6 Mark II - nejrychlejší bezzrcadlovka Canon je tady
2. 11. 2022 | 5 minut čtení

Canon dnes představil fotoaparát nesoucí označení EOS R6 Mark II – dosud nejrychlejší a nejpokročilejší plnoformátovou bezzrcadlovku rozšiřující oblíbený systém EOS R. Přístroj s bajonetem RF disponuje precizním systémem automatického ostření, schopností snímat rychlostí 40 snímků za sekundu a filmovat ve formátech 6K RAW a 4K UHD. Chcete se o něm dozvědět víc?

Canon EOS R6 Mark II – ostrost, která nemá konkurenci

Nový fotoaparát Canon EOS R6 Mark II využívá procesor DIGIC X, který spolupracuje se snímačem typu CMOS s rozlišením 24,1 Mpx. Spolu s novou generací automatického ostření se zdvojenými body Dual Pixel CMOS AF II se rychlost a spolehlivost přístroje zvyšuje na zcela novou úroveň. EOS R6 Mark II dokáže sledovat a udržet zaostřené objekty i při pohybu po scéně, pomocí vylepšené umělé inteligence (AI) s hloubkovým učením rozpoznává osoby, vozidla jako automobily, motorky, vlaky, letadla a zvířata jako psy, kočky, ptáky a koně. U funkce sledování očí si může uživatel vybrat, které oko má mít při ostření prioritu a nelze-li oči detekovat, EOS R6 Mark II se zaměří na obličej. Pokud se objekt odvrátí, systém stále sleduje hlavu – pokud není viditelná hlava, sleduje tělo.
 


EOS R6 Mark IInejúčinnější stabilizaci obrazu na světě– až o 8 expozičních hodnot. S využitím stabilizace v objektivu a v těle přístroje umožňuje snímat dlouhé expozice z ruky s extrémní čistotou a ostrostí. Fotoaparát dokáže nepřetržitě snímat extrémní rychlostí až 40 snímků / s u elektronické závěrky a až 12 snímků / s u mechanické závěrky.

Canon EOS R6 Mark II
Filmování, které nadchne i ty nejnáročnější

EOS R6 Mark II je jediný fotoaparát své třídy, který dokáže snímat video ve formátu 4K 60p UHD na plnou šíři snímače se současným automatickým ostřením Dual Pixel CMOS AF II. Všechny záběry ve 4K vznikají převzorkováním z 6K výstupu ze snímače. Pro filmaře, kteří požadují ještě lepší výsledky, nabízí EOS R6 Mark II výstup 6K RAW prostřednictvím HDMI – tím je zaručen prokreslený obraz a možnost upravovat v postprodukci parametry např. vyvážení bílé. Fotoaparát má vylepšenou konstrukci elektronických obvodů umožňující delší dobu nahrávání – více než 40 minut převzorkovaného videa ve 4K 60p nebo až 6 hodin 4K 30p. Dřívější limit 29 minut 59 sekund maximální délky záznamu byl tímto odstraněn!

Výkonné připojení pro snadné šíření obsahu

Díky aktualizovanému Bluetooth v.5 a Wi-Fi (5 GHz) lze fotoaparát EOS R6 Mark II připojit k chytrému telefonu a přenášet soubory vysokou rychlostí přes FTP/FTPS/SFTP – což usnadňuje úpravy a předávání snímků i v terénu. Fotoaparát lze dálkově ovládat pomocí aplikací Camera Connect a EOS Utility při propojení s počítačem PC nebo Mac; chytrým telefonem přes Wi-Fi nebo vysokorychlostní USB-C. Pro fotografy a tvůrce obsahu je odevzdávání díla stejně důležité jako snímání obrazu a videa – EOS R6 Mark II podporuje automatický přenos obrazových souborů ze zařízení na cloudovou platformu image.canon, odkud je lze snadno sdílet a tisknout.

Canon EOS R6 Mark II

Vysoce odolné tělo

EOS R6 Mark II má vysoce odolné tělo, které umí vzdorovat nepříznivým povětrnostním podmínkám. Elektronický hledáček s vysokým rozlišením 3,69 Mpx a snímkovou frekvencí 120 snímků za sekundu poskytuje dokonale čistý obraz při fotografování i filmování. EOS R6 Mark II zdědil asistenční funkci zobrazení imitujícího optický hledáček, která poskytuje přirozený obraz s detaily ve stínech i světlech, s dobrou viditelností v tmavých oblastech a gradací. EOS R6 Mark II si zachovává komfortní a ergonomické ovládání, takže přechod na nový model bude pro stávající uživatele zcela snadný. Multifunkční sáňky s rozhraním nové generace umožňují užívat fotoaparát EOS R6 Mark II s novou řadou příslušenství, jež lze použít bez kabelů a v některých případech i bez baterií!

Klíčové vlastnosti Canon EOS R6 Mark II

  • automatické ostření pomocí technologie Dual Pixel CMOS AF II
  • 40 snímků/s elektronická závěrka; 12 snímků/s mechanická závěrka
  • sériové snímání 30 snímků za sekundu v režimu RAW před domáčknutím spouště
  • interní stabilizace obrazu o 8 expozičních hodnot
  • snímač typu CMOS s rozlišením 24,1 Mpx

 

chci vědět víc o Canon EOS R6 Mark II

CANON RF 100-400 mm f/5,6-8 IS USM

Teleobjektiv s bajonetem RF, Ohnisko 100-400 mm, Světelnost f/5,6-8

18 790,-
CANON RF 24-70 mm f/2,8 L IS USM

Univerzální profesionální objektiv - svatby, produkty, street, reportáž, IS optický stabilizátor s hodnotou až 5 EV, Motorek ostření Nano USM - perfektní pro fotky i video

68 790,-
CANON RF 24-240 mm f/4-6,3 IS USM

5krokový stabilizátor obrazu, motor Nano USM, perfektní objektiv na cesty

26 290,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Diskuze

Canon EOS R6 Mark II - nejrychlejší bezzrcadlovka Canon je tady

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...