Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Nový Nikon Z f je tady!

Nový Nikon Z f je tady!
20. 9. 2023 | 5 minut čtení

Nejnovější bezzrcadlovka formátu FX kombinuje retro design s pokročilými technologiemi a vysokou výkonností. Nikon Z f je inspirován designem ikonického fotoaparátu FM2, avšak disponuje stejným systémem zpracováním obrazu EXPEED 7 jako Nikon Z9, umožňuje pokročilé fotografování i záznam videa. Takže nejen, že dobře vypadá, také se s ním skvěle pracuje!

Nikon Z f - design v retro stylu inspirovaný ikonickým FM2

V případě Nikon Z f je vliv historických fotoaparátů Nikon jasný na první pohled. Retro vzhled je inspirován ikonou značky Nikon – fotoaparátem FM2, od kterého si vypůjčil také vzhled voličů, tlačítka spouště i logo Nikon ze 70. let minulého století. Všechny voliče jsou vyrobeny z precizně zpracované mosazi. Nový Nikon Z f si můžete vybrat v šesti různých barevných provedeních a přizpůsobit si tak fotoaparát přesně vašemu stylu.

 

 

Zurab Kiknadze, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká: „Jsme nadšeni, že konečně můžeme fotoaparát Nikon Z f představit světu. Tento autentický klasický fotoaparát vskutku ztělesňuje podstatu značky Nikon a vzdává jí hold sentimentálním odkazem na naši bohatou historii, přičemž současně prezentuje neuvěřitelný pokrok, o který usilujeme, abychom mohli tvořit a dál se vyvíjet.  Spojením budoucnosti s minulostí jsme dokázali postihnout nadčasový smysl pro dokonalost a eleganci a přidat k němu bezkonkurenční kreativitu a inovativnost. Fotoaparát Z f umožňuje tvůrcům chopit se příležitosti, být odvážnými, kreativními a především pořizovat neobvyklé a výrazné snímky, které zapůsobí na obecenstvo.“

Široké možnosti tvůrčího vyjádření

Kromě konvenčního monochromatického režimu Picture Control je fotoaparát Nikon Z f vybaven dvěma novými režimy:

  • Plochým monochromatickým režimem
  • Monochromatickým režimem s hlubokým odstínem

Na voliči režimů fotografování a videa přibyla samostatná pozice pro černobílý režim umožňující okamžité přepnutí mezi ovládacími prvky. Novinka Z f je rovněž vybavena dalšími inspirativními funkcemi, včetně kreativních předvoleb Picture Control a funkcí pixel-shift – ta má ve fotoaparátu Z f svou premiéru. U Z f je podporováno spojování snímků NEF (RAW) pořízených s využitím funkce pixel shift pomocí softwaru NX Studio verze 1.5.0. Funkce aplikace Picture Control Utility 2 byly sjednoceny tak, aby bylo možné provádět nastavení, použití a správu předvoleb Picture Control v rámci jedné aplikace.

 

Skvělá výkonnost videa

Nikon Z f nabízí mnoho funkcí pro pořízení videa, mimo jiných také záznam 10bitových souborů H.265 ve fotoaparátu a záznamu až 125 minutového videa 4K UHD. Z Nikon Z9 byly převztay další fukce, například nastavení citlivosti ISO v krocích po 1/6 EV a zobrazení červeného rámečku během videa.

 

Špičkové technologie, vynikající výkon!

Stejně jako již zmíněný model Z9 využívá Nikon Z f  nejnovější systém zpracování obrazu EXPEED 7, který umožňuje využít vysoké citlivosti ISO. Fotoaparát rozpoznává stejných devět typů objektů (lidi, zvířata, letadla nebo třeba jízdní kola) jako model Z8, ale zvýšila se výkonnost sledování. Fotoaparát disponuje redukcí vibrací pohybem obrazového snímače a zlepšenou elektronickou redukcí vibrací pro vyšší kvalitu obrazu při fotografování za nízké hladiny osvětlení nebo v tmavých interiérech. Nikon Z f je prvním fotoaparátem Nikon s podporou záznamu videa v režimu clonové automatiky. Při výběru tohoto režimu vyberete čas závěrky a fotoaparát nastaví clonu.

Tak jako ostatní fotoaparáty Nikon je i model Z f odolný proti prachu a stříkající vodě a umožňuje tak bezstarostné fotografování i v náročných podmínkách.

 

 

Čím si vás Nikon Z f podmaní?

  • Volitelnými režimy činnosti zaostřovacích polí. Do modelu Z f bylo přidáno 3D sledování objektu (pouze v režimu fotografování) a sledování objektu (pouze v režimu videa).
  • Rozsahem pokrytí a počtem zaostřovacích polí.
  • Rozšířenými možnosti pro uživatelský režim velkoplošných zaostřovací polí a vylepšenou efektivitou u scén s více objekty.
  • Výklopným a otočným monitorem, kterým je Z f vybaven jako první fotoaparát mirrorless řady Z formátu FX .
  • Podporou fotografování na výšku.
  • Vyrovnávací pamětí schopnou zaznamenat snímky uložené ve vyrovnávací paměti až jednu sekundu před stisknutím tlačítka spouště až na doraz, ještě před expozicí snímku.
  • Funkcí „portrét se sytým odstínem“ lépe zachycující detaily pleti objektu.

NIKON Z f BUDE MŮJ!

NIKON Z 180-600 mm f/5,6-6,3 VR

Bajonet Nikon Z / full frame, Ohnisko 180 – 600 mm (FX), Úhel záběru: 13°40? až 4°10? (full frame)

49 990,-
NIKON Z 24-70 mm f/2,8 S

Prémiový zoomový plnoformátový (full frame/FF) objektiv z nové řady objektivů Nikkor Z, Velký bajonet Nikon Z - konstrukce objektivu není omezena menším bajonetem, Světelnost f/2,8

62 990,-
NIKON Z 24-120 mm f/4 S

Nikon objektiv bajonet Z / full-frame formát, Světelnost f/4, rozsah clon: f/4 až f/22, 3× ED a 3× asférické prvky (ASPH)

31 490,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...