Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Oldřich Cicvárek: Kinofilm a každodennost

Termín: 26. 2. - 16. 3. 2024
23. 2. 2024 | 2 minuty čtení

Nová výstava v Minigalerii představí fotografie Oldřicha Cicvárka, který na černobílý film zachycuje klidná zátiší s přírodními i architektonickými motivy. Výstava se koná od pondělí 26. února do 16. března.

Ing. Oldřich Cicvárek (1971) 

České středohoří, kde vyrůstal, je pro něj srdeční záležitostí. Od dětství byl milovníkem důmyslných strojů rozličných velikostí, ať se jednalo o lokomotivy, motorky či jen hodinky a později třeba drony. Vždycky ho zajímalo, co je pod povrchem a proč to funguje právě takhle. 

Proto se také vydal cestou vzdělání, při němž bylo jeho denním chlebem technické kreslení, deskriptivní geometrie a strojnické tabulky. Možná právě tohle se teď promítá do precizní kompozice jeho fotek. 

Ovšem jeho srdce není z kovu. Dokáže jemně nacítit všechno, co potřebuje fotka, která stojí za delší pohled, která dýchá, často zanechá hluboký dojem, probudí vzpomínky a dávno zapomenutá přání.

Tak jako on si rád vychutná dobré víno, jeho fotografické dílo nechá diváky okusit jemné světlo, stíny, náznaky a zákoutí. Ve své tvorbě je však srozumitelný, výrazný a prorocký. 

Minigalerie

Foto: Oldřich Cicvárek

Výstava bude v Minigalerii FotoŠkoda k vidění od 26. února do 18. března. Fotografie jsou prodejní, tisk lze zakoupit za 500 Kč/kus v oddělení alb a rámů (cena nezahrnuje rám). 

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...