Leica M-D (typ 262) – digitální dálkoměr pro „old–school“ fotografy

Leica M-D (typ 262) – digitální dálkoměr pro „old–school“ fotografy

Leica M-D (typ 262) – digitální dálkoměr pro „old–school“ fotografy Zobrazit fotografie v galerii (5)

Od zahájení výroby v roce 1954 jsou dálkoměrné fotoaparáty Leica M oceňovány fotografy jako perfektní nástroj pro diskétní fotografování i pohotové zachycení rozhodujících okamžiků. Výjimkou není ani 1. sériově vyráběný digitální dálkoměr bez LCD displeje. Má vše potřebné a zbytečné postrádá.

Dálkoměrná Leica M-D (typ 262) vychází z modelu s označením 262, s nímž sdílí mnohé: výkonný 24 Mpx CMOS snímač, procesor Leica Maestro, 1 GB vnitřní buffer a odolné kovové tělo, ale narozdíl od něj, disponuje jen tím, co je skutečně třeba. Takto konstruovaný fotoaparát vyžaduje jiný přístup, velmi blízký analogové éře, kdy se fotograf soustředil na samotný proces fotografování – nastavení rychlosti závěrky, clony, citlivosti ISO i manuální zaostření. Obecně známá rada „fotografovat do RAW formátu“ získává na platnosti.

Hlavní rysy fotoaparátu Leica M-D
▶ Plnoformátový 24 Mpx snímač CMOS
▶ Procesor Leica Maestro
▶ Absence LCD displeje
▶ Plně mechanické ovládání
▶ Vysoce kvalitní kožený popruh z hovězí usně
▶ Mosaz horní kryt
▶ Citlivost až 6 400 ISO
▶ Vyrobeno v Německu

Leica M-D (typ 262) v e-shopu

Galerie

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!

Podobné články

Větší a zároveň menší - Canon G1 X Mark III
Větší a zároveň menší - Canon G1 X Mark III

16. 10. - Právě byla oznámena novinka v podobě kompaktního fotoaparátu s čipem, který si kvalitou i velikostí nezadá se...

Olympus Tour startujete u nás!
Olympus Tour startujete u nás!

13. 10. - V úterý 7.11. 2017 se v rámci produktových prezentací na FotoŠkoda FESTu uskuteční Olympus Tour – speciální akce pro...

Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • poukázka na fotoslužby

Kompletní informace »

Čekejte prosím...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace