Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

X-Photographers v Czech Photo Centre

Termín: 7. 12. - 14. 1. 2018| Místo: Czech Photo Centre
X-Photographers v Czech Photo Centre
5. 12. 2017 | 3 minuty čtení

Do Čech zavítá unikátní výstava 27 českých a zahraničních fotografů skupiny X-Photographers. Ta je výjimečná tím, že se v ní nejen soustředí světová špička používající techniku Fujifilm, ale především tím, že jejich tvorba je co do témat velmi rozmanitá. Až do 14. ledna si tak můžete prohlédnout fotografie nebo se zúčastnit workshopu či přednášky, které jsou součástí výstavy.

Motto: Rozmanitost

Cílem výstavy je ukázat rozmanitost zpracování různých témat a návštěvníci výstavy tak mohou nahlédnout do světa 27 světoznámých fotografů. Základem výstavy je tvorba 9 českých fotografů na 9 různých témat, doplněných zpracováními týchž témat od 18 zahraničních fotografů. Můžete zde obdivovat snímky např. od Davida Gaberleho, Jiřího Růžka, Radka Kalhouse, Jakuba Cejpka, Joao Carlose (Portugalsko), Damiena Lovegrovea (Velká Británie), Samuela Zellera (Švýcarsko), Omara Z Roblese (USA), Kary Mercerové (USA), Petera Delaneyho (JAR), Sauliuse Damulevičiuse (Litva) a mnoha dalších. Ti všichni patří do skupiny X-Photographers, jejíž název pochází z toho, že používají techniku Fujifilm, řadu X. V současnosti skupina čítá na 500 členů ze 60 zemí světa, jejichž snímky si můžete prohlédnout ve vlastní online galerii.

V Czech Photo Centru si tak můžete prohlédnout vynikající tvorbu umělců, kteří obdrželi ocenění World Press Photo, Sony World Photography, International Photography of the Year nebo Czech PressPhoto. A to není vše - výstava je doplněná workshopy a přednáškami na 9 různých témat (dokument, street, architektura, krajina, příroda, glamour a portrét, fashion, hudba a tanec, svatba), na něž se můžete na stránkách galerie registrovat.

„Je nám ctí, že tolik světových X-Photographers přijalo naše pozvání účastnit se této velkolepé výstavy a většina z nich se i osobně zúčastní slavnostního zahájení nebo v průběhu výstavy přijedou přednášet a vést workshopy. Jsme velmi rádi, že můžeme do Česka přivést tolik skvělých fotografů, kteří budou určitě inspirací pro ostatní, amatérské i profesionální fotografy,“  říká organizátorka výstavy Aneta Změlíková z české pobočky FUJIFILM.

TTARTISAN adaptér objektivu Leica M na tělo Fujifilm GFX

Kovová redukce, Pro objektiv Leica M, Pro těla fotoaparátů s bajonetem Fujifilm GFX

1 590,-
MANFROTTO Advanced Fast Backpack M III

fotobatoh pro rychlé focení s prostorem na tělo fotoaparátu + 4 objektivy, kapsa na notebook a tablet, nepromokavá pláštěnka

3 890,-
PEAK DESIGN Leash COYOTE - popruh

ultralehký a variabilní popruh, vhodný pro všechny fotoaparáty, velmi hladký, odolný a pevný úplet

1 290,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...