Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Sportovní fotografie na Staroměstské radnici

Termín: 3. 2. - 28. 2. 2018| Místo: Staroměstská radnice
22. 1. 2018 | 3 minuty čtení

Je rozhodnuto! Soutěž Sportovní fotografie roku, která přihlášeným uzavírala brány 3. ledna, už zná svého vítěze. Vy se na ty nejlepší snímky z 500 přihlášených můžete podívat od 3. února do konce února na Staroměstské radnici. Součástí výstavy je i část věnovaná 20. výročí triumfu českého hokejového mužstva na OH v Naganu, proto si tuto jedinečnou výstavu nenechte ujít!

Nejlepší z nejlepších

Přehlídka nejlepších sportovních snímků roku navazuje na tradici založenou legendami novinářské fotografie v roce 1971. Poslední soutěžní výstava se konala v roce 2001 a pak do roku 2010 pokračovaly nesoutěžní přehlídky. Po sedmileté úplné odmlce Klub sportovních novinářů retrospektivní výstavy sportovních fotografií obnovil, a to v jejich soutěžní podobě.

Do přehlídky Sportovní fotografie roku 2017 se přihlásilo 43 profesionálních fotoreportérů, kteří poslali více než 500 snímků. Vedle hlavní soutěže byly ve hře také dílčí ceny v kategoriích Fotbal, Ostatní sporty, Portrét, SportArt a Foto série. Speciální diplomy vypsaly Hl. město Praha (Sport v Praze) a agentura Czech Tourism (Sport a volný čas). O výhercích těchto dvou kategoriích rozhodnou samotní diváci hlasováním během výstavy. Jak výherci kategorií, tak i vylosovaní návštěvníci, kteří se účastnili, se mohou těšit na hodnotné ceny. Losování výherců z řad diváků proběhne poslední den výstavy.

Výstava v prostorách Staroměstské radnice představuje 80 fotografií, které uspěly ve všech soutěžních kategoriích, ale také další práce vybrané odbornou porotou. Návštěvníci tak mají možnost prohlédnout si ucelenou přehlídku těch nejlepších prací, které sportovní fotografové za rok 2017 zaznamenali.

Speciální část výstavních prostor je věnovaná dvacátému výročí olympijského hokejového turnaje v Naganu. Své historické fotografie představí trojice českých reportérů, kteří v roce 1998 sledovali historickou cestu českého mužstva za zlatem přímo v Japonsku. Práce z Nagana vystaví Eduard Erben, Jiří Pekárek a Herbert Slavík. Domácí pohled na naganský triumf, vášnivé fandění i divoké oslavy, doplnil fotograf Michal Růžička.

Soutěž Sportovní fotografie roku 2017 pořádá Klub sportovních novinářů, organizátorem výstavy je agentura Seven Days. Partnery výstavy, bez kterých by se výstava nemohla uskutečnit, je Skupina ČEZ, Hlavní město Praha, Czech Tourism, Nadace ČEZ a Česká olympijská nadace. Výrobu a tisk fotografií zajišťuje Centrum FotoŠkoda.

Termín konání výstavy na Staroměstské radnici: 3. - 28. 2. 2018, otevřeno každý den 10 – 18 hodin

Vstupné:

Základní: 50 Kč
Snížené: 20 Kč (děti do 15 let, důchodci a ZTP); děti do 6 let zdarma
Rodinné: 100 Kč (2 dospělí a 1 nebo 2 děti)

Výběr ze soutěžních snímků můžete vidět i v naší Minigalerii v prostoru nad schodišti, a to od 22. ledna do 11. února.

DJI RS 4 Combo

Lehký stabilizátor s ještě plynulejším vyvažováním, Nativní vertikální snímání 2. generace, S rozšířenou osou náklonu

18 790,-
SONY Alpha ZV-E10 Dental Basic Kit

Set Sony produktů pro dentální fotografii, Vlogovací fotoaparát SONY Alpha ZVE-10, Makroobjektiv s ohniskovou vzdáleností 90mm

0,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...