Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
26. 2. 2018 | 4 minuty čtení

Do romantického a nevypočitatelného Skotska, na mrazivé Lofoty, slunného Toskánska či exotického Thajska. Tam a mnohem dál vás pošleme pod vedením zkušeného lektora Jaroslava Hory a necháme vás s vaším fotoaparátem splynout v jedno. Týden či dva budete existovat jenom vy, váš přístroj, nádherné scenerie a podobně nadšení tvůrci. Tak neváhejte a staňte se lovci nejhezčích záběrů!

Za divokou přírodou i atmosférou měst

Skotové jsou národ hrdý a mají být také na co. Skotská příroda je úchvatná, skýtá nevídané taje a zákoutí a její zeleň se zdá být o tolik jinak zelená než naše. Stejně tak jsou tajemstvím opředené jejich hrady a zříceniny hradů jakožto připomínky dávné historie. To všechno včetně architektonických skvostů hlavního města Edinburghu bude objektem před vašimi fotoaparáty, pokud se rozhodnete vypravit na týdenní fotoexpedici do Skotska a na přilehlé ostrovy. A pokud budete pozorní, odvezete si odsud nejen spoustu skvělých snímků, ale především nezapomenutelné zážitky, kdy vám příroda připomíná, kdo je na světě pánem.

Autor: Jaroslav Hora

V temnějších měsících máte šanci i ve Skotsku pozorovat polární záři. Pokud ale prahnete po podívané, jakou vám namalují "liščí ohně", jak polární záři nazývají Finové, je mnohem jistější vydat se ještě o něco severněji, třeba na Lofoty a Vesterály k pobřeží Norska. Dechberoucí přírodní scenerie, majestátní hory, magická světelná show a nesmíme zapomenout ani na losy a soby (Schválně, víte, jak je od sebe rozeznat? Tento poznatek si jako jeden z mnoha podnětů z norské expedice jistě odvezete. :) ). To všechno (a navíc to, co k vám přijde neplánovaně) dostanete v týdenním balíčku zážitků, na něž jen tak nezapomenete.

Autor: Jaroslav Hora

Láká vás to do teplejších krajin? Pak tu pro vás máme Thajsko, Kambodžu a Dubaj. A protože víme, že cesta je to dlouhá, tentokrát si uděláte dovolenou na týdny dva. Tady budete moci zdokumentovat (z dobrých důvodů) populární místa jako Pattaya, thajské plovoucí trhy, chrám Angkor Wat či nejvyšší budovu světa v Dubaji, nebojte se ale, že byste se nedostali do turisticky nedotčenějších míst. V tomto případě vás čeká třeba národní park Erawan či kambodžská rybářská vesnice. Inspirace nebude málo a je jen na vás, jak ji přetvoříte do působivého snímku. Co vám ale můžeme zaručit, jsou zážitky, kterých tu nasbíráte nespočet, dost možná i o mnoho více, než pořídíte fotek.

Autor: Jaroslav Hora

Po exotické výpravě zavítejme zase o něco blíže domovu. Italské Toskánsko je kraj známý svým vynikajícím vínem, vytříbenou gastronomií a také krásnou přírodou a historickými zákoutími s jedinečným geniem loci. Na naší expedici vás zavedeme do posledních dvou jmenovaných (a byl by hřích neokusit i první dvě). V národním parku Cinque Terre patřícím do seznamu UNESCO, přírodních termálních lázních i městečku Caorle s šikmou věží jistě najdete více objektů k focení, než za celý týden stihnete nafotit.

Autor: Jaroslav Hora

A to rozhodně není všechno. Nabídku fotoexpedic pro vás ve spolupráci s Jaroslavem Horou postupně rozšiřujeme, takže pokud tady není ani jeden cíl, po kterém dlouho pokukujete, dost možná se u nás na webu brzy objeví a vy tak budete moci tamní krásy objevovat v doprovodu zkušeného průvodce a lektora. Cestování a focení zdar!

Související články

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v Boskovicích

Zaostřeno na analog - jarní analogová fotodílna v...

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Zapomeňte na rohlíčky, nacpěte se skvělým fotoobsahem

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Pronajměte si temnou komoru jen pro sebe!

Další Fototipy

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...