Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Tak jsem fotil aneb Svět očima Petra Joska

Termín: 10. 10. - 1. 12. 2019| Místo: Czech Photo Centre
Tak jsem fotil aneb Svět očima Petra Joska
7. 10. 2019 | 2 minuty čtení

Od 10. října do 1. prosince můžete v Czech Photo Centre zhlédnout retrospektivní výstavu Petra Joska, která shrnuje více než 40 let, kdy působil jako reportážní fotograf. Byl u přelomových událostí světových dějin a řadu z těchto událostí si nyní můžete na jeho fotografiích připomenout.

Válka, sport i každodenní život - práce agenturního fotografa

Petr Josek působil přes 40 let jako reportážní fotograf. Od začátků, kdy si fotil do šuplíku, přes první angažmá v ČTK v roce 1983 se dostal až do mezinárodní agentury Reuters, pod jejíž hlavičkou dokumentoval dramatický vývoj ve státech bývalé Jugoslávie. Byl také například u konfliktů v postsovětských republikách a Rusku, pořizoval fotografie situace v Iráku těsně po svržení Saddáma Husajna.

V roce 1997 byla v Czech Press Photo jeho fotografie zachycující povodně v Uherském Hradišti vyhlášena jako Fotografie roku

"Všichni chtěli vědět, co je to za psa, a mnoho lidí se k němu hlásilo. Tuším, že se jmenoval Guvernér. Byl jsem dokonce osočen, že jsem situaci zinscenoval. Podle některých jsem psa do vody hodil, protože měl mokrou hlavu," popisuje Petr Josek.

Kromě válečné reportáže se věnuje také sportu a každodennímu životu. Výstava prezentuje vybrané snímky ze čtyřicetileté kariéry Petra Joska a zhlédnout ji můžete od 10. října do 1. prosince v Czech Photo Centre.

Vyvolání Planfilmů

film o velikosti 4“ × 5“, 5“ × 7“ či 8“ × 10“ i větší, vyvolání barevných plan-filmů procesem C-41, vyvolání černobílých a diapozitivních plan-filmů procesem E-6

160,-
Vyvolání diapozitivních filmů + digitalizace

vyvolání barevných diapozitivních filmů 135 a 120 procesem E-6 + následná digitalizace, rychlé a kvalitní zpracování, skenování až do rozlišení 4181 × 6305 px (velikost tisku až 60 × 90 cm)

299,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...