Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

V Czech Photo Centre vystavují porotci Czech Nature Photo

Termín: 5. 3. - 5. 4. 2020
V Czech Photo Centre vystavují porotci Czech Nature Photo
5. 3. 2020 | 2 minuty čtení

Od 5. 3. do 5. 4. si můžete v Czech Photo Centre prohlédnout tvorbu zahraničních porotců soutěže Czech Nature Photo 2020 Petera Delaneyho a Roba Cottlea. Současně běží také měsíc přírody, během něhož se uskuteční přednášky a další akce na téma příroda.

Březen patří zahraničním porotcům Czech Nature Photo

Příspěvky v soutěži Czech Nature Photo hodnotí nejen čeští porotci, ale také fotografové ze zahraničí. Právě jejich tvorbě je věnovaná současná výstava v Czech Photo Centre. Od 5. března. do 5. dubna si můžete prohlédnout snímky zachycující divokou krásu Afriky od Petera Delaneyho a fotografie zvířat ve Walesu od Roba Cottlea.

Peter Delaney opustil finančnictví a uskutečnil si sen o cestování po Africe v Land Cruiseru. Fotografování Afriky se věnuje posledních 15 let a nyní trvale žije v Jihoafrické republice. Celkem třikrát si odnesl prestižní ocenění BBC fotografa divočiny roku (BBC Wildlife Photographer of the Year) a patří mezi X-Photographers společnosti Fujifilm.

Rob Cottle se zaměřuje na focení divočiny a etickou stránku fotografie. Proto upřednostňuje komfort zvířat před zmáčknutím spouště:

Zvířata nejsou na této planetě pro naše potěšení, abychom si s nimi dělali, co chceme, ale proto, aby žila vedle nás a byla respektována. Naše divoká zvířata a životní prostředí musíme chránit a milovat – nečinnost není možností.

Cottle je mentorem značky Olympus a obdržel několik ocenění z mezinárodních soutěží. Na workshopech a přednáškách učí další fotografy, píše příspěvky do časopisů, novin a knih - mezi nimi najdeme např. Photographers United a knihu Remembering Wildlife.

Leporelo z vlastních fotek

originální dárek nebo dekorace do interiéru, možnost orientace na výšku nebo na šířku, rozměr obálky 15 x 15 cm

500,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-
ROLLEI Sportsline Fun bílý

Stylový kompaktní fotoaparát, Fotografie v rozlišení až 7680 × 5760 px, Nahrávání videa v rozlišení Full HD

2 290,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...