Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
RozhovoryVidea

Insight: Štěpán Hon - Dokumentující život až na dřeň!

Insight: Štěpán Hon - Dokumentující život až na dřeň!
13. 11. 2020 | 3 minuty čtení

Kdy se ve Štěpánu Honovi probudila touha fotografovat? Jak se jeho fotografie dostaly na stěny moskevského hotelu? S jakou technikou začínal a s čím fotít teď? A co chystá v blízké budoucnosti? Na tyto otázky vám odpoví a mnohé další vám prozradí v rozhovoru s Honzou Kozákem v našem videu.

Nedělám plány a nechávám se vláčet životem

Štěpán Hon je fotograf mnoha tváří a projektů a věnuje se reportážní a dokumentářní fotografii. Lásku k fotografii v něm probudila netradiční cesta do Indie, od té doby procestoval řadu zemí a poznal řadu lidí, jejichž život poznal a zachytil na fotografiích. Vystudoval FAMU, získal několik ocenění Czech Press Photo, spolupracoval s řadou časopisů. Byl také prvním oficiálním hradním fotografem prezidenta Václava Klause a v této funkci působil rok. Kromě fotografování si vyzkoušel i jiné tvůrčí činnosti - psaní i režírování.

Štěpán HonV poslední době se věnuje především projektům Evropský deník a Charitativní kalendář. Ten realizuje od roku 2016 a jeho výtěžek každoročně putuje na konto některé konkrétní organizaci pomáhající lidem. V jeho rámci každý rok nafotí kalendář s 12 známými osobnostmi, které ukazuje nevyumělkovaně a v pohodlí jejich domova. Na letošních snímcích navíc nikdo z nich není sám, ale je obklopený rodinou, často také mediálně známými tvářemi.

Charitativní kalendář DOMA 2021

Kalendář DOMA 2021 můžete získat jako poděkování za podporu projektu Cesta domů, který provozuje domácí hospic a zajišťuje poradenství nevyléčitelně nemocným pacientům i jejich rodinám. Přispět organizaci můžete na této stránce.

Štěpán Hon

V rozhovoru, v němž Štěpánovi klade otázky Honza Kozák ze společnosti Nikon, se mimo jiné dozvíte, jaká zákoutí skrývala cesta, která Štěpána dovedla až tam, kde je nyní, jak se jeho fotky dostaly na stěny v hotelu v Moskvě, jak se dostal k focení závodů se psím spřežením a přiblíží vám také řadu svých projektů včetně zmíněného Charitativního kalendáře a Evropského deníku.

NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

112 990,-
NIKON Z6 II
NIKON Z6 II

Rozlišení 24,5 Mpx snímač BSI CMOS formátu FX, 2× obrazový procesor EXPEED 6, Video UHD 4K/30 N-Log a 10-bit HDMI výstup

56 990,-
Nikon Z5
NIKON Z5

24,3Mpx snímač CMOS formátu FX, Obrazový procesor EXPEED 6, Záznam UHD 4K a Full HD videa

36 990,-

Související články

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Luboš Rytych: Poptávka po klasické fotografii roste

Luboš Rytych: Poptávka po klasické fotografii roste

Další Videa

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...