Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinkyAktuality z fotosvětaLeica

Ten nejširší z rodiny APO-Summicronů objektiv Leica SL 28 mm f/2 Asph

19. 2. 2021 | 3 minuty čtení

Včera skončil pomyslný čtyřlístek APO-Summicronů s bajonetem L. Objektivy 35, 50, 75 a 95 konečně přivítaly očekávaný pátý širokoúhlý přírůstek LEICA SL 28 mm f/2 Asph. APO-Summicron. Úloha takového širokoúhlého objektivu v téhle “nadupané” sestavě určitě není lehká. Jsou tu sourozenci s precizními optickými vlastnostmi a ti se pohybují kolem opticky bezpečného základního ohniska.

LEICA SL 28 mm f/2 Asph stejně jako celá řada objektivů APO-Summicron tak trochu klame tělem. Bydlí na první pohled v konzervativním a stylově strohém těle. Robustní a bez nejmenších zbytečností pro maximální praktičnost - to Leica razí napříč svými modely a po generace ji to vychází, takže proč měnit osvědčené. 

Sparťanský nadčasový vzhled, který v posledních letech přebírají i ostatní výrobci, budí dojem, že podobná hra se odehrává i uvnitř. Jenže v tomto případě se v kovovém tubusu ukrývají nejmodernější technologie. 

Utajená preciznost

  • Základním kamenem objektivu je logicky optika, tu Leica umí zpracovat s precizností sobě vlastní. Při výrobě SL 28 mm f/2 Asph. APO-Summicron byly použity nejnovější výrobní technologie. O aberace se stará celá řada speciálních povrchů a prvků od těch asférických po ty anomální s částečnou disperzí, díky tomu zůstávají dokonce i světlá místa na snímcích bez nežádoucích kontur a pruhů. Další kvalitní potahy si pak vzaly na starost nevyhnutelné rozptýlené světlo a odrazy. A to se u širokáče při práci v přímém nebo bočním světle neuvěřitelně hodí. Aby se jen neubíralo, byl naopak posílený byl kontrast v rovině zaostření.
  • Funkce ostření a clony objektivu SL-Summicron jsou založeny na mnoha elektronických systémech. Díky dvojitému systému DSD® (Dual Syncro Drive ™) si proběhne zaostřování kompletní trasu od 24 cm do nekonečna za neuvěřitelných 250 milisekund. Clonu pohání mikrokrokový řídicí systém. Vše je zkrátka typicky německé - přesné, rychlé, tiché a bez vibrací. Nový magnetický koncept dostalo i manuální zaostřování. Proto ostření reaguje nejen na základě úhlu natočení, ale je senzitivní i na rychlost otáčení prstence.

Zjistit víc o LEICA SL 28 mm f/2 Asph. APO-Summicron

 

V rezistentním těle

Takže při cestě zpět na povrch objektivu asi nikoho nepřekvapí, že ta utajená preciznost je i na jinak všedním těle v podobě vyvážení, povrchových úprav AquaDura a účinného utěsnění proti vodě a prachu. Proto se extrémně odolný LEICA SL 28 mm f/2 Asph. APO-Summicron - SL dá používat bez obav v jakémkoliv počasí.

 

Všechny fotoaparáty a objektivy Leica

 

Pro bližší informace neváhejte kontaktovat naše Leica specialisty

222  929 055 | leica@fotoskoda.cz

 

WANDRD Fernweh M/L Black Photo Bundle

vyrobeno z materiálu 420D ROBIC a 630D Nylonu ošetřeného voděodolnou vrstvou, nastavitelné popruhy, hrudní i bederní pás, rozšiřitelná kapsa s kompresními popruhy - na lahev s vodou či stativ

11 490,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Další Aktuality z fotosvěta

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Další Leica

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za padesát let. Síla dokumentu je jinde

Honza Mihaliček: když je fotka blbá, bude blbá i za...

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...