Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Výstavy

Barbora Reichová: Sport hledáčkem fotografky

Termín: 19. 4. - 7. 5. 2022
12. 4. 2022 | 2 minuty čtení

Barboru Reichovou jistě netřeba dlouze představovat. Je to etablovaná sportovní fotografka, která dokumentovala nespočet menších i větších akcí a byla svědkem šesti největších sportovních událostí. Ve svých fotografiích spojuje nejen sport, ale také umělecký pohled a často i vtip a neotřelý nápad. Výstavu jejích tří souborů včetně oceněného projektu Nezlomní olympionici si můžete prohlédnout v minigalerii Centra FotoŠkoda od 19. 4. do 7. 5. 2022.

Sport provázaný s uměním

Barbora Reichová je etablovanou sportovní fotografkou, která se tomuto odvětví věnuje již více než 16 let. Vystudovala střední fotografickou školu, v loňském roce dokončila také bakalářské studium na Institutu tvůrčí fotografie v Opavě.

Jako fotografka začínala v deníku Sport, nyní již druhým rokem působí pod záštitou Českého olympijského výboru. Se svým fotoaparátem zdokumentovala nespočet menších i větších sportovních klání a šest olympijských her, stojí také za projektem Nezlomní olympionici, který začal vznikat v první vlně pandemických opatření a který získal několik ocenění. K tomuto projektu Barbora říká:

Pro mě to byl nejúspěšnější projekt. Do té doby jsem fotky nikam do soutěží neposílala. Mám z něj i zážitky a spojení se sportovci, kteří mě často pustili k sobě domů. Možná i oni cítili, že je to výjimečný okamžik, a ačkoliv to pro ně neskončilo medailí, tak je to pořád dokumentace doby. Vážím si toho, že mi dali důvěru a pustili mě k sobě blíž.

Na výstavě můžete zhlédnout jak snímky z tohoto projektu, tak z posledních dvou olympijských soutěží v Tokiu a Pekingu.

Barbora do svých fotografií vkládá jedinečný rukopis a propojuje sport s uměleckým pojetím. Jejím cílem jsou snímky, které mohou obstát i samy o sobě bez doplňujících titulků.

NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

112 990,-
NIKON Z6 II
NIKON Z6 II

Rozlišení 24,5 Mpx snímač BSI CMOS formátu FX, 2× obrazový procesor EXPEED 6, Video UHD 4K/30 N-Log a 10-bit HDMI výstup

56 990,-
Nikon Z5
NIKON Z5

24,3Mpx snímač CMOS formátu FX, Obrazový procesor EXPEED 6, Záznam UHD 4K a Full HD videa

36 990,-

Související články

Jan Košč: Lidé/People

Jan Košč: Lidé/People

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Vladimír Birgus: Červená a modrá

Marek Pupák: Blue Grandma

Marek Pupák: Blue Grandma

Diskuze

Barbora Reichová: Sport hledáčkem fotografky

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...