Registrace na FotoŠkoda FEST jsou v plném proudu!
CHCI TAKÉ NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Nikon uvádí teleobjektiv Nikkor Z 600 mm f/4 a grip pro dálkové ovládání

Nikon uvádí teleobjektiv Nikkor Z 600 mm f/4 a grip pro dálkové ovládání
2. 11. 2022 | 5 minut čtení

Nikon dnes představil dvě novinky – superteleobjektiv Nikkor Z 600 f/4 TC VR S s vestavěným 1,4x telekonvertorem a grip MC-N10. Zajímá vás, na co se můžete těšit? Díky vestavěnému telekonvertou a výkonnému automatickému zaostřování je objektiv skvělou volbou např. pro sportovní fotografy. Vysoce spolehlivý a kompaktní grip umožňuje ovládat všechna hlavní nastavení videa prostřednictvím známé sady tlačítek.

Objektiv Nikkor Z 600 mm f/4 TC VR S

Fotografové pracující v náročném terénu budou využívat výhod tohoto superteleobjektivu při každém snímku – od snímání rychlých motorových sportů po zachycení nepředvídatelných divokých vířat. Působivě tichý systém automatického zaostřování s motory typu Silky Swift VCM poskytuje bleskové zaostření s dokonalým zachycením a sledováním objektu. Nejkvalitnější antireflexní vrstvy Nikon Meso Amorphous Coat poskytují pozoruhodnou kontrolu nad tvorbou reflexů a závoje i při fotografování scén s více přímými zdroji světla v obrazovém poli. Výkonná optická redukce vibrací nabízí korekci na úrovni až 5,5 EV pro stabilní snímky v libovolné situaci a přizpůsobitelné ovládací prvky poskytují výjimečnou provozní všestrannost. Fotografové požadující větší dosah 840 mm mohou okamžitě aktivovat vestavěný 1,4x telekonvertor beze změny pozice nebo nutnosti pohledu mimo zachycované dění.

Nikkor  Z 600 mm f/4 TC VR S

Klíčové vlastnosti Nikkor Z 600 mm f/4 TC VR S

  • Vestavěný telekonvertor 1,4x: posunutí páčky na pravé straně objektivu aktivujete telekonvertor – změníte objektiv s ohniskovou vzdálenost 600 mm a světelnost f/4 na objektiv 840 mm s f/5,6.
  • Precizní automatické zaostřování: systém automatického zaostřování je poháněn motorem Nikon typu Silky Swift VCM a optickým kodérem ABS, který s absolutní přesností detekuje a poskytuje informaci o pozici zaostření objektivu.
  • Výjimečná úroveň detailů: ostrost obrazu je vynikající v celém obrazovém poli i při fotografování s plně otevřenou clonou a reprodukce neostrých míst obrazu je krásně plynulá a oblá.
  • Výkonná optická redukce vibrací: poskytuje korekci na úrovni 5 EV, resp. 5,5 EV při použití na fotoaparátu Nikon mirrorless s podporou synchronní redukce vibrací.
  • Antireflexní vrstvy Meso Amorphous Coat: potlačují výskyt reflexů a závoje eliminací parazitního světla z šikmého i svislého směru.
  • Odolné provedení: těsnění okolo všech pohyblivých částí a upevňovacího bajonetu chrání objektiv před vnikáním prachu a vlhkosti. Fluorová vrstva Nikon chrání přední optický člen objektivu.
  • Vyvážené provedení: těžiště objektivu se nachází uprostřed patice prstence se stativovým závitem pro stabilní ovládání a méně námahy při fotografování.
  • Přizpůsobitelnost: kroužku Fn, tlačítkům Fn, zaostřovacímu kroužku a tichému příkazovému kroužku lze přiřazovat různé funkce. A tlačítko nastavení paměti lze použít pro uložení zaostřených vzdáleností.

chci vědět víc o Nikkor Z 600 mm f/4 TC VR S

Grip pro dálkové ovládání MC-N10

Nikon MC-N10​Lehký a spolehlivý grip MC-N10 pro videografy a filmaře umožňuje uživatelům bezproblémově ovládat fotoaparát Nikon mirrorless uprostřed kamerového držáku. Bez ohledu na to, jestli pracujete samostatně nebo v rámci malého týmu, můžete ovládat všechna hlavní nastavení videa prostřednictvím známé sady tlačítek přímo na gripu MC-N10. Mezi dostupné funkce patří ty, které jsou běžně ovládány pomocí tlačítek na zadní straně fotoaparátu a nastavení přiřazená voličům nebo tlačítkům Fn na fotoaparátu. Rozeta standardu ARRI umožňuje rychlé změny pozice gripu a nehlučné voliče gripu zachovávají ticho při práci.

Klíčové vlastnosti gripu MC-N10

  • Grip pro dálkové ovládání určený pro video: umožňuje ovládat klíčové funkce pro video přímo na gripu.
  • Lehké provedení: hmotnost cca 310 g s dvěma vloženými bateriemi AA.
  • Vysoká všestrannost: standardní rozeta ARRI usnadňuje rychlou změnu pozice. Voliče bez záskoků nabízejí tiché ovládání.
  • Až 12 hodin provozu: dlouhé doby snímání s dvěma vloženými bateriemi AA.
  • Stabilní připojení: grip se připojuje k fotoaparátu Nikon prostřednictvím rozhraní USB-C, které zajišťuje spolehlivé ovládání v libovolném snímacím prostředí.

chci vědět víc o gripu Nikon MC-N10

NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

112 990,-
NIKON Z6 II
NIKON Z6 II

Rozlišení 24,5 Mpx snímač BSI CMOS formátu FX, 2× obrazový procesor EXPEED 6, Video UHD 4K/30 N-Log a 10-bit HDMI výstup

56 990,-
NIKON Z f
NIKON Z f tělo

Full frame s 24,5 Mpx / procesor Expeed 7, ISO až 64 000 / série až 14 sn/sek RAW nebo 30 sn/sek JPEG, Funkce Pixel Shift / skládané rozlišení až 96 Mpx

63 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Diskuze

Nikon uvádí teleobjektiv Nikkor Z 600 mm f/4 a grip pro dálkové ovládání

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...