Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Fujifilm uvádí novou bezzrcadlovku XT-5

Fujifilm uvádí novou bezzrcadlovku XT-5
3. 11. 2022 | 4 minuty čtení

Společnost Fujifilm představila dvě novinky, kterými jsou bezzrcadlovka XT-5 a objektiv XF 30 mm f/2,8 R LM WR Macro. Nový fotoaparát nabídne 40 Mpx rozlišení a veškeré moderní funkce jako pětiosou stabilizaci obrazu, ostření s detekcí objektů, výklopný LCD displej a mnoho dalšího. Pojďme se na oba kousky podívat blíž.

Moderní fotoaparát v klasickém těle

Fujifilm rozšiřuje svou XT sérii v pořadí pátou APS-C bezzrcadlovkou. Oproti předchůdci X-T4 je novinka kompaktnější a lehčí, v malém těle je ale vměstnán vysoký výkon. Kromě toho Fujifilm oznamuje také 30 mm objektiv, který se pyšní schopností 1:1 makro reprodukce.

Představení novinky Fujifilm X-T5

Fujifilm X-T5

X-T5 si zachovává charakteristický styl středového hledáčku s množstvím ovládacích prvků na těle fotoaparátu. Novinkou je třístranně výklopný displej LCD, díky němuž je fotografování ve svislé poloze nebo ve výšce pasu pohodlnější. Tělo o hmotnosti 557 g je navíc lehčí a kompaktnější než předchozí model. Fotoaparát X-T5 se uplatní v široké škále fotografických žánrů, od street a dokumentární fotografie až po krajiny a portréty, které vyžadují špičkovou kvalitu obrazu.

Oproti předchozímu modelu je X-T5 více optimalizovaný pro fotografy, ale nezaostává ani ve videu - zvládne nahrávat 10bitové video 4:2:2 v rozlišení 6,2K. Fotoaparát disponuje dvěma sloty na SD karty, rozlišením 40,2 Mpx, standardní citlivostí ISO 125 a nejkratším čas závěrky 1/8000. K dispozici je pětiosá stabilizace obrazu, automatické zaostřování s detekcí objektů nebo třeba funkce Pixel Shift Multi-Shot pro rozšířené možnosti fotografování a vytvoření snímku s velmi vysokým rozlišením. 

Fotoaparát X-T5 je vybavený funkcí automatického vyvážení bílé barvy založené na technologii Deep Learning. Tato AI technologie zlepšila schopnost fotoaparátu automaticky určit vyvážení bílé. Milovníci analogového vzhledu si také přijdou na své, můžou totiž využít 19 režimů simulace filmu.

 

chci stříbrný fUJIFILM X-T5 

chci černý fUJIFILM X-T5

 

Fujifilm X-T5

Fujifilm XF 30 mm f/2,8 R LM WR Macro

Je tu nový přírůstek řady výměnných objektivů XF určených pro digitální bezzrcadlovky řady X - Fujifilm XF 30 mm f/2,8. Objektiv poskytne kompaktní lehkou konstrukci o hmotnosti 195 g a ohniskovou vzdálenost 30 mm (ekvivalent 46 mm ve formátu 35mm filmu). Hlavní vlastností je však schopnost pořizovat makro fotografie s poměrem zvětšení, 1:1, jedná se tedy o pravý makro objektiv.

Fujifilm XF 30 mm využívá systému Inner Focus, který zajišťuje rychlé a velmi přesné automatické zaostřování. Zaostřování je tiché a plynulé i při fotografování zblízka, kdy dochází k velkému pohybu zaostřovacích prvků. Objektiv je na devíti místech utěsněn proti povětrnostním vlivům, takže je odolný proti prachu a povětrnostním vlivům. Nemusíte se bát nízkých teplot až -10 stupňů, mírného deště ani prašného prostředí. Sklo nabídne světelnost f/2,8 a konstrukci složenou z 11 prvků v devíti skupinách včetně tří asférických prvků a dvou prvků ED.

 

chci fUJIFILM XF 30 MM F/2,8 R LM WR MACRO

 

Fujifilm 30 mm

FUJIFILM X-T30 II
FUJIFILM X-T30 II tělo černé

26,1 MPix snímač APS-C X-Trans BSI CMOS 4, X-Processor 4 s Quad CPU, Video DCI a UHD 4K30; F-Log Gamma

22 990,-
FUJIFILM X-S20
FUJIFILM X-S20 tělo

Rozlišení 26,1 Mpx / APS-C X-Trans BSI CMOS 4, Obrazový procesor X-Processor 5, Video až 6,2K/30 fps, 4K/60 fps, 4:2:2 10-bit

32 990,-
FUJIFILM Instax Pal černý

Kapesní digitální fotoaparát, Ohnisko 16,25 mm (ekv. 35mm), USB-C port a Bluetooth

2 999,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...