Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Víme první: Přichází nová Leica Q3!

Víme první: Přichází nová Leica Q3!
25. 5. 2023 | 6 minut čtení

Společnost Leica dnes představuje zbrusu nový fotoaparát Leica Q3 – již třetí generaci úspěšné řady fotoaparátů Leica Q. Vysoce kvalitní zpracování, nadčasový a elegantní design a jednoduché ovládání. To jsou poznávací rysy této rodiny full-frame fotoaparátů s pevnou ohniskovou vzdáleností. Nový fotoaparát Leica Q3 přináší dokonalé výsledky při fotografování i natáčení videa; je totiž vybaven jedním z nejrychlejších objektivů své kategorie na trhu s integrovaným makrorežimem a celým balíkem nových funkcí. Leica Q3 představuje další vývojový krok v tomto jedinečném segmentu fotoaparátů.

Jednoduše dokonalá Leica Q3

Srdcem fotoaparátu Leica Q3 je nový snímač BSI-CMOS s technologií trojitého rozlišení – pomocí rozlišení 60, 36 nebo 18 Mpx lze vytvářet přímo z fotoaparátu surové snímky s dokonalým vzhledem ve formátu DNG nebo JPEG. Při fotografování s nejvyšším rozlišením 60 Mpx jsou zachyceny i ty nejjemnější detaily a struktury, fotografování s rozlišením 36 nebo 18 Mpx umožňuje rychlejší práci s fotoaparátem, delší sekvence snímků a menší velikost souborů. A jak vzniká perfektní snímek? Leica Q3 využívá celou velikost snímače, úctyhodný rozsah citlivosti ISO 50 až 100 000 a nejnovější generaci procesoru řady Maestro s technologií L2, která zajišťuje vynikající provozní rychlost.

První dojmy Luďka Boušky

Chcete vědět, jak se nový fotoaparát z rodiny Leica Q líbil kolegovi Luďkovi? V exkluzivním článku zjistíte, jaké byly jeho první dojmy z Leica Q3, kterou měl možnost osobně vyzkoušet!

Vylepšené automatické ostření

Významného vývoje se u modelu Q3 dočkal i systém automatického ostření. Nový hybridní systém automatického ostření s fázovou detekcí zajišťuje extrémně rychlé a přesné ostření a sledování objektů. Kromě vysoce přesného kontrastního automatického zaostřování podporuje systém technologii DFD a automatické zaostřování s fázovou detekcí v kombinaci s inteligentním rozpoznáváním objektů pro pořizování brilantních snímků.

Fotografie se všechny zobrazují ostře a jasně v novém 5,76Mpx hledáčku OLED. Navíc, nový výklopný 3" dotykový displej s vysokým rozlišením a kvalitním výklopným mechanismem poskytuje jedinečné pozorovací úhly a vytváří ještě více kreativních možností při pořizování fotografií a videí. I s pohyblivým displejem poskytuje Leica Q3 ochranu proti prachu a stříkající vodě díky certifikaci IP52.

Leica Q3

Konektivita na profesionální úrovni

Fotoaparát Leica Q3 disponuje – stejně jako předchozí generace – bezproblémovou a rychlou konektivitou prostřednictvím Bluetooth a Wi-Fi. Fotoaparát je vybaven pokročilou technologií MIMO (Multiple Input Multiple Output), která zvýšila oproti předchozímu modelu až 10× rychlost přenosu do aplikace Leica FOTOS a posunula mobilní kreativní práci na vyšší úroveň.

Díky stabilnímu připojení a vysoké rychlosti přenosu dat do aplikace Leica FOTOS lze nyní z fotoaparátu do chytrého telefonu nahrávat videa nebo do fotoaparátu importovat speciální Leica Looks snímky ve formátu JPEG. Režimy připojení od Eco po Performance zlepšují mobilní pracovní postupy a hospodaření s energií fotoaparátu. Navíc – díky příslušenství s certifikací Apple „Made for iPhone® a iPad®“ a přiloženému kabelu Leica FOTOS je fotoaparát Leica Q3 ideálním nástrojem pro vyjádření každodenních kreativních vizí.

Leica Q3

Video & tvorba obsahu

Díky možnosti nahrávat video v rozlišení 8k a vysoce efektivním kodekům H.265 a Apple ProRes splňuje Leica Q3 potřeby všech tvůrců obsahu. Připojení externích zařízení, jako jsou gimbaly, powerbanky a záznamové displeje, je zajištěno přímo přes USB-C a HDMI. Nechybí ani kompatibilita se softwarovým řešením Capture One nebo Adobe Lightroom, která dále rozšiřuje oblasti použití tohoto kompaktního digitálního fotoaparátu.

Leica Summilux 28 mm f/1,7 ASPH

Konstrukce rychlého objektivu Leica Summilux 28 mm f/1,7 ASPH. je mistrovským optickým dílem. Díky integrovanému makrorežimu umožňuje pořizovat snímky opravdu zblízka – a to již od minimální zaostřovací vzdálenosti 17 cm. V kombinaci s vysokým rozlišením nabízí tento člen rodiny Q třetí generace také rozšířený digitální zoom. Ten uživateli umožňuje zoomovat na ohniskové vzdálenosti 28, 35, 50, 75 mm a nově také 90 mm. Dva noví a praktičtí pomocníci – Leica Perspective Control (LPC) a Leica Dynamic Range (LDR), navíc zajišťují dokonalé snímky ve formátu JPEG bez jakéhokoli následného zpracování.

Leica Q3

Další možnosti a příslušenství

Zcela bezdrátové nabíjení je nyní možné také díky nové Leica Charging Pad a samostatné rukojeti fotoaparátu. Tato stylová nabíjecí podložka pohodlně dobíjí novou výkonnou baterii BC-SCL6 Q3 a mnoho dalších zařízení kompatibilních s Qi. Leica Q3 dále nabízí příslušenství pro ještě větší zážitek a všestrannost jako jsou například: kožené chrániče, krytky objektivů, sluneční clony v retro vzhledu, opěrky pro palce, tlačítka s měkkým uvolněním a kryty sáněk blesku (k dispozici ve třech různých barevných variantách).

Klíčové vlastnosti

  • BSI-CMOS senzor s rozlišením až 60 Mpx
  • objektiv Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH.
  • ISO 50–100 000 a procesor Maestro s technologií L2
  • hybridní AF s fázovou detekcí a DFD technologií
  • 8K video s kodeky H.265 a Apple ProRes
  • OLED hledáček 5,76 Mpx a výklopný 3“ dotykový LCD
  • ochrana proti prachu a vodě s certifikací IP52
  • technologie MIMO s až 10× vyšší přenosovou rychlostí
  • konektivita přes Bluetooth a Wi-Fi
  • rozměr a hmotnost: 130 × 80,3 × 92,6 mm a 743 g

Prozkoumám Leica Q3


Potřebujete poradit? Kontaktujte naše odborníky na telefonním čísle 222 929 020, e-mailu fotoaparaty@fotoskoda.cz, online chatu nebo přímo na prodejně. Těšíme se na vás!

LEICA M11-P black

Full frame BSI CMOS senzor 60,3 Mpx, Rozlišení: 60 Mpx/L-DNG, 36 Mpx/M-DNG, 18 Mpx/S-DNG, 14-bitová barevná hloubka a dynamický rozsah až 15 EV

224 990,-
LEICA MP 0,72
LEICA MP 0,72 černý

Dálkoměrný fotoaparát, LEICA M objektivy s ohniskovou vzdáleností od 21 do 135 mm, Plně mechanické ovládání

133 990,-
LEICA SL2-S
LEICA SL2-S

Snímač 24,6 MPix Full Frame BSI CMOS, Procesor Maestro III, ISO 50 až 100 000

120 290,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...