Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
15. 5. 2016 | 3 minuty čtení

Filmová série o dobrodružstvích fotografa během jeho putování za největšími suchozemskými predátory planety se začala natáčet v loňském roce v brazilském Pantanalu. Čtyřčlenný štáb pod režijním vedením Petra Kašpara se vypravil natočit příběh o cestě za vysněnou fotografií největší šelmy kontinentu, o životě místních farmářů a přírodě, která svou krásou bere dech.

O filmu

V prvním díle má divák možnost sledovat práci fotografa a zároveň trochu nahlédnout pod pokličku života rančerů a rybařů. Po dlouhých dnech hledání se společně s hlavními hrdiny podívá do očí největší šelmě kontinentu – jaguárovi.

Druhý díl s názvem Kalahari, který vznikal už za technické podpory Centra FotoŠkoda, dotočil štáb na konci letošního března ve snad nejkrásnějších lokalitách subsaharské Afriky – v deltě Okavanga a na pláních centrální Kalahari. Fotograf Petr Slavík a herečka Bára Mottlová se vydávají po stopách zlatých stínů africké buše. Ocitají se tak v těsné blízkosti největších afrických koček – lvů, levhartů a gepardů.

Natáčení třetí epizody je naplánováno na červen tohoto roku a jeho cílem jsou tentokrát velehory a jejich mocní vládcové!

Autoři

Petr Slavík

autor námětu/producent

Fotograf divočiny, který cestuje, aby pozoroval a fotografoval zvířata v jejich přirozeném prostředí. Životní prostor pro divoká zvířata se vlivem člověka stále ztenčuje, proto vedou jeho expedice především za ohroženými druhy. Horské gorily v Ugandě, sněžní levharti v Himálajích, nártouni v zelené džungli Bornea, harpyje, mystičtí dravci Venezuely… Petr je autorem několika publikací, držitelem mezinárodních ocenění za své snímky a organizátorem expedic za faunou z celého světa.


Petr Kašpar

scénář/režie/kamera

Režisér a kameraman Petr Kašpar se věnuje filmům s tématikou extrémních sportů. S kamerou se pohybuje po zemi, ve vzduchu i pod vodou. Více než deset let se podílí na realizaci expedicí sportovců do extrémních prostředí Himalájí, Afriky a do dalších lokalit po celém světě.

MANFROTTO 200 PL-PRO RC2-ARCA

Pro snadné uchycení fotoaparátu ke stativu, Dva gumové úchyty, Vyrobeno z hliníku

890,-
NIKON Z 28-400 mm f/4-8 VR

Pro full frame senzor / 28-400 mm / clona f/4,0 – 8,0, Širokorozsahový s 14,2× optickým zoomem, Krokový motor automatického ostření STM

39 990,-
WANDRD PRVKE 21L Black Photo Bundel V3

přístup možný i z boku, moderní rolovací design, boční výsuvná přihrádka na láhev či stativ

7 390,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...