Produktové novinkyVidea

Nikon D850 přináší fotografům nebývalou svobodu

Nikon D850 přináší fotografům nebývalou svobodu
24. 8. 2017 | 4 minuty čtení

Nikon dnes oficiálně představil přístroj, o kterém informoval širokou fotografickou veřejnost už před pár týdny, kdy slavil sté výročí svého vzniku. Nikon D850 nahradí model D810, který byl doposud mnohými právem považován za jeden z nejvýkonnějších digitálních fotoaparátů, jaké kdy spatřily světlo světa. Nikon D850 ho převyšuje v mnoha ohledech.

Je úplně jedno, jaký fotografický úkol před vámi stojí, Nikon D850 vás nebude omezovat v žádném směru. To je pro profesionála naprosto klíčové, protože se mu do rukou dostává naprosto univerzální pracovní nástroj bez ohledu na to, jestli se chystáte fotit produktovou fotografii, makro, modelky v ateliéru, svatby, sport, krajinu, architekturu, nebo třeba reportáže.

Nikon D850 - bezkonkurenční kvalita obrazu při jakémkoliv světle

Fotografie mají rozlišení 45,4 Mpx, takže je můžete bez obav tisknout na skutečně velké formáty. Soubory ve formátu RAW můžete ale zaznamenávat i v nižších rozlišeních 25,6 a 11,4 Mpx. Nová architektura mikročoček bez mezer na obrazovém snímači umožňuje získat výjimečné detaily a navíc neuvěřitelný dynamický rozsah. V kombinaci se špičkovými objektivy se tedy můžete těšit na technicky dokonalé a perfektně ostré snímky, protože před snímačem není zařazen antialiasingový filtr.

Rozhodně se ale neomezujte pouze na statickou fotografii, vaše sportovní snímky jste ještě nikdy nenafotili v lepší kvalitě. Při použití volitelného multifunkčního gripu s označením Battery Pack MB-D18 se snímací frekvence zvýší až na 9 snímků za sekundu, ale i bez gripu můžete fotit rychlostí 7 sn/s. Zvládnete to i při horším světle, citlivost totiž můžete nastavit v rozsahu ISO 64 - 25 600 (se softwarovým rozšířením je rozsah ISO 32 - 102 400).

Pokud vás teď napadlo, jestli je stejně výkonné i automatické ostření, máme pro vás dobrou zprávu. AF modul použitý v D850 totiž už znáte - je stejný, jako v modelech Nikon D5 a D500. Má také 153 ostřicích bodů a podle mnohých profesionálů a odborných recenzentů se jedná o nejvýkonnější AF systém současnosti. Jeho citlivost je až -4EV, dokáže tedy bez problémů zaostřovat pouze za svitu měsíce.

Jestliže chcete kromě špičkových fotografií v jakýchkoliv podmínkách zaznamenávat i videa, můžete je natáčet v rozlišení 4K frekvencí 30 sn/s. Na rozdíl od mnoha jiných fullframe přístrojů ale Nikon D850 k takovému záznamu využívá celou plochu snímače.

Přímo ve fotoaparátu také můžete vytvářet 4K časosběrné záběry, při následném zpracování zdrojových dat v počítači ale můžete vytvářet časosběrná videa v rozlišení 8K.

Zcela nová je také funkce bezhlučného fotografování, která umožňuje získat perfektně ostré snímky ve vysokém rozlišení bez zvuku závěrky. V režimu živého náhledu máte dispozici také režim automatického zaostřování umožňující snímání precizních makrosnímků. Nikon D850 je tak první digitální zrcadlovkou vybavenou funkcí pro fotografování s posunem zaostření pro získání výjimečně ostrých snímků s velkou hloubkou ostrosti.

Pomyslnou třešničkou na dortu a zároveň utvrzením, že se skutečně jedná o přístroj určený především profesionálům pracujícím i v těch nejnáročnějších povětrnostních podmínkách, je utěsnění proti vnikání prachu a vlhkosti. Je na stejné úrovni, jako u modelu Nikon D5, se kterým má novinka společné i velice praktické podsvětlení tlačítek. Můžete tedy pracovat i po tmě. Nesmím zapomenout také na zdvojený slot na paměťové karty typu SDXC (UHS-II) a XQD.

 

nikon d850 v eshopu

Fotokniha 15 x 15 v měkké vazbě - AKCE

Lay-flat vazba, Měkká vazba, Fotografický papír Fujifilm 230g/m2 - MAT

189,-
FUJIFILM X100VI černý

Kompaktní fotoaparát s APS-C snímačem, Senzor X-Trans™ CMOS 5 HR se 40 Mpx rozlišením, Obrazový procesor X-Processor 5

45 990,-

Související články

Instax Mini 99 - analogová novinka společnosti Fujifilm

Instax Mini 99 - analogová novinka společnosti Fujifilm

Špičkové technologie v novém fotoaparátu: přichází Leica SL3

Špičkové technologie v novém fotoaparátu: přichází Leica SL3

DJI Action 2  - všestranná akční kamera s inovativním designem

DJI Action 2 - všestranná akční kamera s inovativním...

Další Videa

Tipy na focení - rozhovor s klientem

Tipy na focení - rozhovor s klientem

Fotoškola - technika, která vám bude vydělávat

Fotoškola - technika, která vám bude vydělávat

Tipy na focení - jak si začít živit fotkou a videem

Tipy na focení - jak si začít živit fotkou a videem

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...