Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Fototipy

12 tipů na vánoční dárky pro profíky

12 tipů na vánoční dárky pro profíky
7. 12. 2018 | 6 minut čtení

Všechno ví, všechno zná, však je to už profík. Vždycky se ale najde něco, čím ho můžete potěšit, a to i z oblasti, kterou tak důvěrně zná. Pojďme se společně podívat na několik tipů, které by vašemu milého profesionálnímu fotografovi pod stromečkem jistě udělaly radost. :)

Podívat se na svět z jiného úhlu

To nikdy neuškodí. A nejen fotografovi to může zcela změnit způsob smýšlení. U fotografa toho ale můžete dosáhnout relativně snadno - pomocí zařízení, která budou vašima očima pod vodou nebo dokážou něco, co lidské oči neumí - udělat 360° snímek.

GoPro Hero7 je bez obalu vodotěsné až do deseti metrů a umí natáčet 4K videa. Pokud vám učaroval slow motion nebo byste rádi streamovali videa živě, i v tom případě vám GoPro krásně poslouží. Možná že ho obdarovaný ani nebude chtít odložit... :)

chci gopro hero7

Pokud váš blízký natáčí, věřte nám, že nepohrdne vytuněným stabilizátorem DJI Ronin. Ten mu díky tyči umožní nejen se dostat při natáčení do úhlů, kam by se jen s použitím rukou nenatáhl, především ale získá video bez jakýchkoli třesů a návdavkem technologické vychytávky zítřka. Jen počkejte, až to rozbalí!

chci dji ronin

Baví vás panoramatické fotky? Hloupá otázka, koho by nebavily, že? A co teprve video! Ricoh Theta SC se zabudovanou 8 GB pamětí, FHD videem, 2 180° kamerami a jednoduchou editací videí a snímků v telefonu nebo tabletu vás bude bavit zcela stoprocentně. :)

jdu do thetky

DJI Ronin

DJI Ronin

Stabilita nade vše

Stativ je základ, to váš milý profík už jistě ví. Co mu ale trochu obměnit výbavu? Takový roztomilý cestovní Joby Gorillapod 5K vyniká nejen úžasnou variabilitou, ale také stabilitou a skladností. Naaranžujete ho zkrátka kamkoliv, ať už je místo sebeobskurnější, jenom využijete jeho nohy chobotničky, abyste ho v terénu uchytili. A jde se fotit!

chci joby gorillapod

Pokud potřebuje něco většího a přesto skladného a cestovního, tak můžete s klidným svědomím sáhnout třeba po karbonovém stativu Gitzo. S kulovou stativovou hlavou a hmotností 1,45 kg je to určitě skvělá výbava na focení třeba noční oblohy. Tak, a připravte se na vaření horkého čaje do termosky, protože bude venku trávit opravdu hodně času.

chci gitzo

Joby Gorillapod 5K KitJoby Gorillapod 5K Kit

Batoh pro spokojená záda

Těžko to všechno bude vláčet v ruce. Na delší trasy rozhodně doporučujeme batoh - a pro profíky rozhodně to nejlepší. K tomu nepochybně patří Peak Design se svou letošní novinkou Travel Backpack s objemem až 45 litrů, což z něho dělá malou krosničku, do které uložíte opravdu všechno, co potřebujete i na delších cestách. Včetně vyžehlené košile, abyste po týdnu v divočině mohli být ve městě za šviháka.

jdu do peak designu

Stejně tak můžeme doporučit třeba Gitzo Adventury taktéž s objemem 45 litrů. Připnete k němu stativ, uložíte jídlo a láhev s vodou a díky rolovatelnému rukávu můžete upravovat kapacitu přesně podle svých potřeb. Tak co, který z nich se vám líbí víc?

chci gitzo adventury

Peak Design Travel Backpack 45 lPeak Design Travel Backpack

Mít dostatek světla

Fotí váš profesionál makro? Potom mu jistě nebude vadit, když mu výbavu doplníte makrobleskem. Laowa mu svými flexibilními rameny v délce 48 cm a pilotním světlem umožní mít osvětlení objektu naprosto pod kontrolou. Už žádné nepovedené fotky!

chci makroblesk

Možná se spoléhá na inteligenci foťáku, ale co když fotí starším analogem nebo se o automatické určení dostatku světla ve foťáku radši opírat nechce? Řešením může být třeba expozimetr / flashmetr! Takový Sekonic L-308S najde využití v rukou portrétního, svatebního i krajinářského fotografa. 

chci expozimetr

Laowa makro blesk
Laowa makro blesk

Filtry pro kreativní práci

Krajináři se bez filtrů sice možná obejdou, ale s nimi se vám rapidně rozšiřují možnosti. A protože na krajinky bude potřeba širších skel, doporučujeme využít široké nabídky špičkových zásuvných filtrů australské značky Nisi. Libo-li přechodový filtr pro ztmavení oblohy? Nebo ND filtr pro extrémně dlouhé expozice? Nebo snad všechno najednou v profesionálním kitu? Stačí se rozhodnout!

chci profesionální kit

Nisi sada filtrů professional kit

Správné nastavení barev je základ

Možná že váš profík tráví mnohem víc času u postprocesu než s foťákem v ruce. To není nic neobvyklého. Tím spíš ale potřebuje mít správně zkalibrované všechny přístroje, které ke své práci potřebuje. Takové Spyder5 Studio mu přesně takovou podporu poskytne. Ať už potřebuje zkalibrovat digitální foťák, monitor, nebo tiskárnu, tento program ho rozhodně nezklame. :)

chci spyder5 studio

Monografie oblíbeného tvůrce

Možná že se nepotřebuje učit základy, jistě má ale svůj vzor, který ho inspiroval k focení nebo ho v jeho tvorbě stále inspiruje. Co takhle ukázat, jak moc dobře ho znáte (a jeho knihovnu) a darovat mu monografii jeho oblíbeného fotografa? Je to František Drtikol, Steve McCurry nebo snad Andy Warhol? U nás si určitě vyberete!

chci okouknout monografie

MANFROTTO Advanced Messenger M III

fotobrašna pro tělo fotoaparátu a 2-3 objektivy nebo dron DJI Mavic Pro, velká kapsa na zip s odnímatelnými přihrádkami, kapsy na příslušenství i telefon nebo doklady

2 890,-
WANDRD Fernweh M/L Black Photo Bundle

vyrobeno z materiálu 420D ROBIC a 630D Nylonu ošetřeného voděodolnou vrstvou, nastavitelné popruhy, hrudní i bederní pás, rozšiřitelná kapsa s kompresními popruhy - na lahev s vodou či stativ

11 490,-
EASYPIX KiddyPix Blizz modrý

dětský fotoaparát s předním (2 Mpx) a selfie (0,3 Mpx) objektivem, v balení pevné pouzdro, 2" displej na prohlížení a zdobení fotografií

1 490,-

Související články

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael Molterem

Průvodce filtry NiSi s krajinářským fotografem Michael...

Fotoškola - street fotografie

Fotoškola - street fotografie

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...