Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Olympus PEN E-P7 a 8-25 mm PRO: novinky pro cestovatele

Olympus PEN E-P7 a 8-25 mm PRO: novinky pro cestovatele
9. 6. 2021 | 4 minuty čtení

OM Digital Solutions představuje novinky pro akční fotografy na cestách! S lehoučkým Olympusem PEN E-P7 v retro kabátku ukrývajícím nejmodernější funkce pořídíte parádní fotky i video, univerzální zoom M.Zuiko 8-25 mm f/4 PRO vám zase pomůže k perfektním krajinám, detailům i portrétům. Co všechno budou umět?

OLYMPUS PEN E-P7

OM Digital Solutions představuje nový fotoaparát se snímačem micro 4/3, který se pyšní klasickým retro designem a řadou funkcí. Patří mezi ně 5osá stabilizace obrazu, volba přednastavených barevných profilů nebo integrované WiFi a Bluetooth.

Pojďme se nejprve podívat na hardware - na povrchu najdeme pečlivě zpracované hliníkové přední a zační voliče, uvnitř pak 20Mpx snímač Live MOS a vysokorychlostní procesor TruePic VIII. Tělo včetně baterie a paměťové karty váží úžasných 337 gramů, takže ho můžete mít kdykoliv u sebe. Snadno ho pak doplníte jakýmkoli objektivem M.Zuiko.

Elektromagnetická stabilizace obrazu kompenzuje otřesy až do 4,5 EV a nejmodernější kontinuální AF, který najdete i u profesionálních přístrojů OM-D vám pomůže k rychlému a přesnému zaostření na obličej a oči, a to i při sledování z boku nebo při naklonění hlavy.

Při pořizování snímků můžete využít barevné a monochromatické profily, které si snadno navolíte pomocí přepínače Color Profile. Umožňuje vám vyladit 12 barvách v 10stupňové škále sytosti. Najdete mezi nimi simulace analogového filmu, efekty barevných filtrů nebo umělecké filtry.

Na své si přijdou i milovníci videí - s tímto modelem totiž budete moci z ruky natáčet stabilizovaná videa v kvalitě 4K.

S pomocí integrovaných WiFi a Bluetooth a aplikace OI.Share můžete přenášet fotografie do telefonů a tabletů s operačními systémy iOS a Android a také fotoaparát na dálku ovládat.

Olympus PEN E-P7

Další vlastnosti a funkce

  • výklopný LCD displej
  • pokročilé fotografické režimy - např. multiexpozice, dlouhá expozice (Live Time, Live Composite) nebo panorama
  • nabíjení přes USB

Na PEN E-P7 se můžete těšit v druhé půlce června 2021, a to ve stříbrné a bílé barvě včetně setů - ve stříbrné barvě s 14-42 mm a bílé barvě s 14-42 mm. Pokud ho po nákupu zaregistrujete na stránkách mujolympus.cz, získáte 6 měsíců záruky navíc zdarma.

chci o pen E-P7 vědět víc

OLYMPUS M.Zuiko 8-25 mm f/4 PRO

Univerzální, utěsněný, kompaktní a lehký, to je nový objektiv, s nímž můžete fotit krajinu, dokument a reportáž i portréty. Můžete totiž využít jak nejširší ohnisko 16 mm, tak základní portrétní ohnisko 50 mm. Díky 0,42násobnému zvětšení a minimální zaostřovací vzdálenosti 23 cm se můžete také zaměřit na detaily.

Univerzálnost mu ale neubírá na kvalitě obrazu - konstrukce objektivu potlačuje různé aberace včetně té chromatické, díky čemuž se můžete těšit na až do rohů ostré snímky s vysokým rozlišením v celém rozsahu zoomu. Kromě speciálních členů je objektiv opatřený také povlakem ZERO Coating, který eliminuje ghosting a odlesky při focení v protisvětle.

S hmotností 411 gramů ho také můžete mít neustále s sebou a nemusíte se bát ani nepřízně počasí - objektiv je utěsněný vůči prachu, stříkající vodě a mrazu do -10 °C. Fluoridový povlak na přední čočce zase usnadňuje čištění.

OLYMPUS M.Zuiko 8-25 mm f/4 PRO

Další vlastnosti a funkce

  • 16 členů v 10 skupinách
  • speciální čočky (Super ED, ED a EDA) a velký optický DSA člen
  • clona f/4 v celém rozsahu zoomu
  • podpora funkce Focus Stacking
  • tlačítko L-Fn pro změnu nastavení stisknutím jednoho tlačítka
  • 72mm filtr

Objektiv bude k mání na začátku července. Pokud ho po nákupu zaregistrujete na stránkách mujolympus.cz, získáte 6 měsíců záruky navíc zdarma.

chci o objektivu 8-25 mm zjistit vše

OM SYSTEM OM-1 MARK II
OM SYSTEM OM-1 MARK II - tělo

Vestavěný přechodový neutrální šedý filtr, Pětiosá stabilizace s kompenzací 8,5 EV, Automatické zaostřování s AI detekcí subjektů

54 990,-
OM SYSTEM OM-1
OM SYSTEM OM-1 + 12-40 mm PRO II

Formát senzoru micro 4/3, BSI Quad Pixel vrstvený Bayer pattern CMOS senzor, Kompaktní, lehké odolné tělo

62 990,-
OM SYSTEM OM-5
OM SYSTEM OM-5 tělo černé

Snímač Live MOS micro 4/3, Efektivní rozlišení 20,4 Mpx, Až 50 Mpx v režimu High Res Shot

31 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Diskuze

Olympus PEN E-P7 a 8-25 mm PRO: novinky pro cestovatele

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...