Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Nová generace Rollei stativů zvládne náročné podmínky i zátěž

Nová generace Rollei stativů zvládne náročné podmínky i zátěž
26. 5. 2022 | 4 minuty čtení

Firma Rollei rozšiřuje řadu stativů Rock Solid o novou generaci Mark III. Oproti Mark II došlo ke zjednodušení ovládání, optimalizaci detailů a stativy se vyznačují ještě lepší stabilitou. Můžete s nimi bez obav vyrazit do horského terénu nebo na jiné náročné expedice, navíc už základní model této řady unese velké množství techniky.

Karbonový parťák na cesty

Rollei uvádí celkem čtyři nové modely stativů Rock Solid Mark III - a název je příznačný, protože stativy z této řady mají vydržet a pevně stát v jakémkoli terénu včetně skalních povrchů nebo ledu. Pojďme se na ně podrobněji podívat.

ROLLEI Rock Solid ALPHA XL Mark III

Začněme rovnou tím nejpokročilejším kouskem, Alpha XL Mark III je ze čtveřice stativů největší a také nejodolnější. Pracovní výška stativu dosahuje 195 cm a unese až 40 kg, což využijí například produkce s profesionální videokamerou a rozsáhlým příslušenstvím.

Rock Solid Alpha XL

Foto: Rollei

Stativové nohy jsou vyrobeny z karbonu a ocelové hroty na nohou vám pomohou se stabilitou v těch nejnáročnějších terénech jako je led, písečná pláž nebo skály. Hodit se bude i speciální patice do hlubokého sněhu. Alpha XL Mark III má také integrovanou vyrovnávací základnu. 

Tento stativ váží něco přes 3 kilogramy a budete se na něj moci spolehnout za každých okolností.  

Chci Rollei Rock Solid Alpha XL

ROLLEI Rock Solid ALPHA Mark III

Rock Solid Alpha Mark III disponuje kulovou hlavou a je menší, odlehčenou verzí stativu Alpha XL. Stále však unese až 30 kg a pracovní výška je 167 cm. 

Rock Solid Alpha Mark III

Foto: Rollei

Ani s tímto stativem se rozhodně nemusíte bát vydat do přírody, přesně na to je stavěný, včetně podmínek se silným větrem. Můžete také podle potřeby volit mezi gumovými nožičkami a ocelovými hroty. Samozřejmostí je flexibilita a rychlost, se kterou můžete uvolňovat a upevňovat rychloupínací prvky všech čtyř segmentů nohou stativu.

K Rock Solid Alpha Mark III je dodávána kulová hlava T7S Mark III, s hlavou stativu váha dosahuje necelých 3 kilogramů a bez ní pouze 2,3 kg. 

Chci Rollei Rock Solid Alpha

ROLLEI Rock Solid BETA Mark III

Dostáváme se k prostřednímu modelu nové generace s názvem Rock Solid Beta Mark III. Tento stativ šlape předchozím modelům na paty, protože jeho nosnost je až 24 kg, dá se rozložit do pracovní výšky 147 cm a i s kulovou hlavou váží 2,8 kg. Všechny modely kromě Alpha XL jsou dodávány s odpovídající kulovou hlavou s panoramatickou funkcí a rychloupínací destičkou Arca Swiss.

Rock Solid Beta Mark III 

Foto: Rollei

Stativ Rock Solid Beta lze v několika krocích přeměnit na monopod a v případě potřeby snímání blízko země můžete otočit středový sloupek o 180°. Horní segmenty stativů Mark III jsou vyrobené z pěnové pryže, můžete je proto pohodlně nosit například na rameni. Všechny tyto stativy jsou navíc vybaveny zabudovanými vodováhami

Chci Rollei Rock Solid Beta

ROLLEI Rock Solid GAMMA Mark III

Základní model této řady se nemusí za své vlastnosti vůbec stydět, unese až 18 kg a pracovní výška dosahuje 131 cm. Ve všem ostatním se rovná verzi Alpha a Beta, součástí je kulová hlava T3S Mark III a rychloupínací destička Arca Swiss, gumové koncovky lze vyměnit za ocelové hroty, středový sloupek se dá otočit pro účely makrofotografie a v neposlední řadě je možné přeměnit stativ v monopod. 

Rock Solid Gamma Mark III váží společně se stativovou hlavou 2,16 kg a bude vyhovovat uživatelům, kteří nepotřebují extrémní nosnost a preferují skladnější a lehčí stativ na cesty.  

Rock Solid Gamma Mark III

Foto: Rollei

Chci se podívat na Rollei Rock Solid Gamma 

 

Ruční černobílé zvětšeniny

zvětšujeme do formátů 18 × 24 cm, 24 × 30 cm, 30 × 40 cm, 50 × 60 cm, používáme kvalitní fotopapíry Ilford několika typů, pečlivé ruční zpracování

160,-
WANDRD PRVKE 31L Black Photo Bundel V3

pět polstrovaných přepážek a tři vnitřní popruhy, odolný proti povětrnostním vlivům, boční přístup

7 990,-
WANDRD PRVKE 31L Blue Photo Bundel V3

pět polstrovaných přepážek a tři vnitřní popruhy, odolný proti povětrnostním vlivům, boční přístup

7 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...