Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
13. 11. 2023 | 6 minut čtení

Tak nám skončil další nabitý FotoŠkoda FEST. A pevně doufáme, že se vám povedený festivalový týden líbil tolik jako nám :) Suma sumárum jste mohli navštívit přes 170 výjimečných akcí! Desítky brilantních lektorů si pro vás připravily bezpočet poučných přednášek, kupu skvělých workshopů a nepřišli jste ani o zajímavé výstavy. Bez čeho by to však nebylo ono? Bez vás a vašich setkávání s dalšími zapálenými fotografy! Věříme, že mezi námi teď běhá spousta nových Švýcaráků, které nezaskočí žádná fotografická záludnost a že se společně setkáme na jarním FESTU, který se bude konat 27. 5. – 2. 6. 2024.

Týden nabitý fotkou i videem

Jak je zvykem, mohli jste na FotoŠkoda FESTU zažít široké spektrum aktivit. Přednášky a workshopy jsou hlavní náplní festivalového týdne, ale nesmíme zapomenout na další přidružený program! Během festivalu jste tak mohli obejít celou řadu produktových prezentací značek Avacom, Canon, Ecoflow, Fuji, Joby, Lowepro, Manfrotto, Nikon, Panasonic a Peak Design. V oddělení bazaru jste si navíc mohli prohlédnout exkluzivní hodinky Leica. Zástupci jednotlivých značek byli nachystáni i na ty nejzvědavější a nejzáludnější otázky!

A protože bez fotografické techniky bychom toho asi moc nevytvořili, přichystali jsme ty nejzajímavější slevy značek BenQ, Canon, Colbor, Eizo, F-Stop, Fomei, GITZO, Hoya, Joby, Laowa, Lastolite, Lowepro, Manfrotto, Nikon, NISI, Rollei, Samyang, Sigma, Sony, Tamron, Vanguard a Zeiss. Přijít na FotoŠkoda FEST se prostě vyplatí :)

FotoŠkoda FEST 2023Foto: Vojta Kubec

Vzdělávání po celý rok

Je vám líto, že FEST už skončil, protože jsou vzdělávací akce tak prima? Zdá se vám, že je jarní festival moc daleko? Tak přesně pro vás máme bohatou nabídku kurzů a workshopů! Najděte si ten nejzajímavější kurz, který vás posune ve vašem srdcovém oboru. Nebo byste raději zkusili něco nového a přiblížili se svými dovednostmi idolu našich srdcí, Švýcarákovi?

Chci přijít na workshop

Zase ten Švýcarák..!

Ano, kolega Švýcarák nás provázel i teď na podzim. Tradičně jste se vůbec nemuseli držet zkrátka a vybírali jste ze spousty různých aktivit. Na úzkém zaměření není nic špatného, ale kdo chce jít s dobou... Musí holt umět první poslední! Vyladěná skladba programu nikoho nenechala na holičkách, každý návštěvník mohl tužit své znalosti a schopnosti klidně několikrát za den. A protože Švýcaráka není nikdy dost, ale oficiální klip jste určitě viděli alespoň 10×, připomeneme si, jak to vypadalo při natáčení!

 

Nesmí chybět oblíbený fotoreport

FotoŠkoda FEST pro vás tradičně skvěle zachytil náš kolega, fotograf a lektor Vojta Kubec. Jeho snímky si můžete prohlédnout na našem Facebooku, každodenní reporty jsme házeli i na Instagram, který spravuje kolega, fotograf, lektor a Švýcarák Václav Křížek :) Moc děkujeme vám všem, kteří jste FEST zmínili na svých instastories! Pokud jsou vaše snímky či videa ještě v procesu, nevadí! Neváhejte s označováním, stačí při zveřejnění na Facebooku nebo Instagramu použít hashtag #fotoskodafest.

Soutěžte na Instagramu s #fotoskodafest

S pomocí hashtagu se můžete zapojit do soutěže na téma ZrcadleníFotoŠkoda věnuje do soutěže poukaz na nákup techniky v hodnotě 5 000 Kč a poukaz na fotografické služby v hodnotě 2 000 Kč. Dále můžete vyhrát roční předplatné tištěného časopisu FotoVideo, skvělý dalekohled Nikon, nebo fotografický kurz či workshop.

Chci si zasoutěžit s #fotoskodafest

FotoŠkoda FESTFoto: Vojta Kubec

FotoŠkoda FEST ve streamech

Streamy vznikly tak trochu z nutnosti v době covidové... a teď patří mezi oblíbenou součást festivalu, bez které si to už neumíme ani představit! Co si budeme – má to něco do sebe nemuset občas nikam chodit a pustit si zajímavé rozhovory kdykoliv a kdekoliv. (Nejen) vy, kteří jste o FotoŠkoda FEST přišli, hurá na YouTube FotoŠkoda, kde najdete všechna videa uložené. Opět jsme přivítali vzácné hosty – Peak Design ambasadory a dobrodruhy Petra Hricka a Ondřeje Vacka, kameramana Radka Karko a reklamního fotografa Jana Pohribného. Také jste si mohli užít Páteční pivo s Petrem a Michalem, které rozhodně neklamalo názvem – pánové si povídali o focení piva a reklamní fotografii vůbec. Dalších streamů se účastnili produktoví specialisté jednotlivých značek. 

Všechny streamy našem YouTube!

FotoŠkoda FEST podzim 2023
Foto: Vojta Kubec

Těšíme se na jarní FEST!

Nakonec nemůžeme nezmínit vás, fotografy a věrné návštěvníky festivalu! Bez vaší milé a hojné účasti – bez onoho příjemného šrumce, který se během FESTu nese celým Langhansem, si to už vůbec neumíme představit. Děkujeme za vaši přízeň a už teď se těšíme na další společná setkávání, ať už na prodejně, během některého z našich workshopů nebo na jarním FotoŠkoda FESTu! Ještě bychom rádi poděkovali za všechny ohlasy a prostě za to, že tu s námi jste. Těšme se na jaro, my brzo začneme pracovat na skvělém programu, slibujeme. Uvidíme se nejen v paláci Langhans 27. 5 – 2. 6. 2024!

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-
NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

112 990,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...