Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinkyVidea

Canon představil dva profi objektivy, bezzrcadlovku a možná jednu z posledních zrcadlovek

Canon představil dva profi objektivy, bezzrcadlovku a možná jednu z posledních zrcadlovek
28. 8. 2019 | 7 minut čtení

Canon dnes oficiálně představil dlouho očekávanou zrcadlovku EOS 90D, druhou generaci bezzrcadlovky pro náročné s označením EOS M6 Mark II, ale především dva profi zoomy pro fullframe bezzrcadlovky EOS R a RP. Jedná se o objektivy RF 24-70/2,8L IS a RF 15-35/2,8L IS a podle prvních informací patří k tomu nejlepšímu, co se dnes vyrábí. Všechny dnes představené novinky si můžete předobjednat už nyní.

Canon RF 15-35mm F2,8L IS USM a RF 24-70mm F2,8L IS USM

Tyto objektivy budou společně s objektivem RF 70-200mm F2,8L IS USM, který se na trhu objeví ještě letos, tvořit tzv. „svatou trojici“ se světelností F2,8 pro bajonet RF. Objektivy nové řady vyhovují nárokům profesionálních fotografů. RF 24-70mm F2,8L IS USM je vysoce výkonný standardní zoom a RF 15-35mm F2,8L IS USM je zatím nejširší objektiv značky Canon pro systém EOS R. 

  • Objektiv RF 24-70mm F2,8 L IS USM obsahuje 3 členy s velmi nízkým rozptylem (UD) a 3 asférické členy z litého skla. Objektiv RF 15-35mm F2,8 L IS USM má 2 členy s velmi nízkým rozptylem a 3 asférické členy z litého skla. Optická konstrukce obou objektivů koriguje aberace, zkreslení a astigmatismus a umožňuje v celém rozsahu ohniskových vzdáleností pořizovat vysoce kontrastní, rovnoměrně ostré snímky.
  • Oba objektivy mají konstantní světelnost f/2,8, takže umožňují fotografování za špatných světelných podmínek, ale také precizně pracovat s hloubkou ostrosti. 
  • RF 24-70mm F2,8L IS USM je univerzální, mnohostranný standardní zoom pro profesionální fotografy, kteří potřebují krajinářský a portrétní objektiv pro fotografování na cestách. Je ideální pro portrétní fotografii díky působivému rozostření pozadí, charakteristickému pro objektivy s vysokou světelností. 
  • RF 15-35mm F2,8L IS USM je vysoce výkonný, ultra-širokoúhlý zoomový objektiv, který nabízí flexibilitu při výběru oblíbených krátkých ohniskových vzdáleností. Je proto ideální pro ty, kdo se věnují fotografování krajiny nebo architektury. Díky těmto vlastnostem umožní profesionálním fotografům zachytit scénu v dramatické perspektivě. Vysoká světelnost f/2,8 tento objektiv rovněž předurčuje k profesionální sportovní, reportážní a astronomické fotografii.
  • Nové objektivy jsou první širokoúhlé objektivy řady L vybavené stabilizátorem obrazu, který umožňuje posun až o pět expozičních hodnot
  • Systém stabilizace obrazu s duální detekcí a kombinovaný systém stabilizace zlepšují schopnost objektivu detekovat chvění a automaticky rozpoznat, kdy je přístroj umístěný na stativu a stabilizaci v takovém případě vypnout. 
  • RF 15-35mm F2,8L IS USM a RF 24-70mm F2,8L IS USM jsou první světelné objektivy Canon vybavené technologií Nano USM. Vyznačuje se vysokou rychlostí ostření při fotografování a hladkým, téměř neslyšným chodem při záznamu videa. 
  • Objektiv RF 24-70mm F2,8L IS USM je vybaven systémem pro potlačení efektu změny ohniskové vzdálenosti při ostření – výsledkem je přirozený dojem při ostření během filmování.

Chci víc info o Canon RF 24-70/2,8L IS

chci víc info o canon RF 15-35/2,8L IS

Canon EOS 90D a EOS M6 Mark II

Oba modely jsou vybavené nejnovějším procesorem Canon DIGIC 8, který zajišťuje rychlé zpracování obrazu a bleskovou odezvu a nabízí nejnovější funkce. Mechanické závěrce pomáhá elektronická s nejkratším časem 1/16000 sekundy, která umožňuje například více odclonit a dosáhnout menší hloubky ostrosti i při silnějším okolním světle.

Canon EOS 90D - hlavní vlastnosti

  • Sériové snímání rychlostí 10 snímků za sekundu s automatickým posunem bodu zaostření a 11 snímků za sekundu při živém náhledu.
  • Optický hledáček zkracuje prodlevu a umožňuje rychle reagovat například při fotografování přírody.
  • Inteligentní funkce na displeji zobrazují úplnou scénu i s nastavením.
  • Vyrovnávací paměť na 58 snímků ve formátu JPEG velikosti L 
  • Přístroj EOS 90D má také prodlouženou výdrž baterie – dokáže pořídit až 1300 snímků (podle standardu CIPA), takže se fotograf ani při celodenní výpravě nemusí nijak omezovat. 
  • 4K video s využitím plného úhlu záběru nasazeného objektivu
  • Osvědčený ostřicí systém Dual Pixel CMOS AF je k dispozici v režimu Full HD i 4K.
  • Funkce sledování očí 

Canon EOS M6 Mark II - hlavní vlastnosti

  • Průběžné snímání rychlostí 14 snímků za sekundu nebo 30 snímků ve formátu RAW za sekundu, v obou režimech s automatickým přesouváním bodu zaostření.
  • Kompatibilita s paměťovými kartami UHS-II a vyrovnávací paměť na 80 snímků formátu JPEG velikosti L.
  • Funkce Focus Bracketing s průběžnou změnou roviny zaostření v sérii snímků umožňuje jednoduše prodloužit hloubku ostrosti spojením více snímků pomocí softwarového programu.
  • 4K video s využitím plného úhlu záběru nasazeného objektivu
  • Osvědčený ostřicí systém Dual Pixel CMOS AF je k dispozici v režimu Full HD i 4K.
  • Funkce sledování očí 

Špičková obrazová kvalita

Oba fotoaparáty jsou osazené novým snímačem CMOS typu APS-C s rozlišením 32,5 milionu bodů. Snímač spolupracuje s obrazovým procesorem DIGIC 8, který podporuje nejnovější funkce řady EOS, což znamená, že fotograf získává větší dosah, může použít větší ořez a dosáhnout prokreslenějších snímků než kdy dříve. Procesor nabízí také nástroje pro korekci obrazových vad objektivů, včetně opravy difrakce. Pomocí WiFi a Bluetooth mohou tvůrci obsahu sdílet atraktivní obrazový materiál živě na sociálních sítích. 

Mikrofonní vstup umožňuje video bloggerům a užívat externí mikrofon, EOS 90D je vybavený také výstupem na sluchátka. Tím je možné dosáhnout kvalitního záznamu i u vzdálenější scény. Možnost ovládání úrovně zvuku při záznamu také minimalizuje nutnost dalších zásahů při následném zpracování. Pro filmování za pohybu je EOS M6 Mark II vybavený výklopným displejem, který pomáhá k dokonalé kompozici i při autoportrétním stylu natáčení.

Fotoaparáty EOS 90D a EOS M6 Mark II budou v prodeji od září 2019. Na českém trhu se budou fotoaparáty EOS 90D prodávat za 33 790 korun, kompakty EOS M6 budou k dispozici za 24 290 korun.

chci víc info o canon eos 90d

chci víc info o canon eos m6 mark II

 

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Další Videa

Tipy na focení - jdeme fotit street II

Tipy na focení - jdeme fotit street II

Fotoškola - street fotografie II.

Fotoškola - street fotografie II.

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...