Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
22. 12. 2021 | 6 minut čtení

Ohlédněte se s námi za tím, co letošní rok přinesl! Připravili jsme pro vás přehled všech důležitých novinek ve fotografickém světě i na našem webu či v aplikaci Designer a také významných událostí, které se u nás v roce 2021 odehrály. Do následujícícho roku vám přejeme spoustu úspěchů, povedených záběrů a pevné zdraví!

Ohlédnutí za rokem 2021

Letošní rok byl turbulentní a v mnoha ohledech bude takový i ten příští. Společně s vámi jsme ho úspěšně ustáli a moc vám všem, našim milým zákazníkům, děkujeme. Doufáme, že i nadále budete spokojení s našimi službami. Abychom spolu tento rok i hezky uzavřeli, pojďte se s námi podívat na to, co všechno se letos ve světě fotografie i v Centru FotoŠkoda stalo.

Změny a novinky ve fotografickém světě

Letošní rok přinesl spoustu produktových novinek. O všech jste si mohli přečíst na našem blogu, řadu z nich jsme pro vás i otestovali a napsali na ně recenzi. O všech 19 nových fotoaparátech jsme pro vás připravili shrnující video, v němž si je můžete znovu připomenout.

I v příštím roce můžete o všem vědět jako první, stačí sledovat náš blog.

Příjemnější web a nové funkce

Neustále se snažíme, abyste se na našem webu cítili lépe a pohodlněji jste na něm nacházeli, co potřebujete. Proto jsme letos udělali velkou změnu na stránce bazaru, který je nyní uživatelsky mnohem přívětivější a přehlednější, a to jak při prohlížení na počítači, tak na telefonu. Namísto rezervací si zboží můžete rovnou koupit a vyzvednout spolu s jiným zbožím, a pokud nechcete kupovat, ale spíš prodávat, můžete využít zjednodušeného online výkupu.

Každý den jsme vám kromě telefonu a e-mailu k dispozici i na chatu.

Aby byla tvorba fotoknihy ještě jednodušší, máte nyní možnost si ji nechat sestavit inteligentním softwarem pomocí funkce Smart book. Získáte tak profesionální fotoknihu během několika minut. Do Designeru jsme přidali řadu dalších menších novinek, všechno si můžete prohlédnout v článku na blogu.

Změnou prošel i web festivalu. Je nyní přehlednější, protože jsme na něm zjednodušili filtraci akcí, a snadno si teď můžete program vybírat i na mobilním telefonu.

V brzké době chystáme také změny na našem e-shopu - naším cílem je zjednodušit cestu ke službě či produktu, které hledáte.

Úpravy a inovace na prodejně

Rekonstruovali jsme v suterénu prodejny ateliér se zázemím. Kdo z vás si u nás nechá udělat průkazovou fotografii, jistě ocení příjemnější prostředí, které jsme pro vás vytvořili.

Naše firma v loňském roce oslavila 30 let od svého založení a oslavu si zasloužilo i další jubileum - palác Langhans je centrem fotografie už neuvěřitelných 140 let. Oběma výročím jsme vzdali hold v podobě minimuzea umístěného u bazaru.

Navíc jsme jako historickou vzpomínku umístili velký historický ateliérový fotoaparát do schodiště mezi přízemím a prvním patrem v zadní částí prodejny.

Vítězství v soutěži ShopRoku a ocenění Superbrands

Obhájili jsme prvenství v kategorii Foto soutěže ShopRoku portálu Heuréka, a za toto vítězství patří obrovský dík i vám, našim zákazníkům. Dalším oceněním, ze kterého máme velkou radost, je mezinárodní cena Czech Superbrands 2021.

Inspirace na festivalech a ve fotokurzech

I když situace nebyla nejpříznivější, setkali jsme se na nespočtu kurzů a jarním i podzimním festivalu. Na jarním, FotoŠkoda WEEKu, to bylo ještě zcela přes obrazovky počítače, na tom podzimním už část programu i přímo v centru dění, paláci Langhans.

Těšit jste se mohli z přednášek a workshopů se Stanislavem Peterou, Davide Gaberle nebo Petrem Klempou, online jste mohli sledovat povídání s Barborou Reichovou, Martinem Strankou, Kateřinou Janišovou a Hynkem Čermákem, Alžbětou Jungrovou s Karlem Cudlínem, Martinem Rakem, Jiřím Šebkem a Jiřím Lízlerem, Vojtou Hurychem a Honzou Martincem, Petrem Janem Juračkou a Petrem Bambouskem, Honzou Šmídem, Petrem Slavíkem nebo Davidem Tureckým.

Na obou festivalech jsme si pro vás připravili fototipy, produktové prezentace i rozhovory s osobnostmi, které jste si oblíbili, a navíc jsme přidali nový koncept panelových diskusí, při nichž se s moderátorem setkali hned dva osobití tvůrci, kteří přiblížili svůj pohled na společný žánr. Všechny akce jsme pro vás streamovali živě, abyste si je mohli užít v reálném čase, ale pokud některá z nich unikla vaší pozornosti, nezoufejte! Všechno najdete ve videoarchivu na našem webu.

Jsme rádi, že jste si ho spolu s námi užili a pomohli nám vytvořit festivalovou atmosféru, a doufáme, že příští rok na jaře už se uvidíme v plné parádě v Centru FotoŠkoda! Poznačte si do diářů datum 30. 5. - 5. 6. 2022, těšíme se na viděnou!

Touch&Try a další služby pro fotografy

I příští rok budeme naplňovat hrdou tradici hesla Vše kolem fotografie a videa pod jednou střechou. Budete si moci vyzkoušet techniku v testcentru nebo půjčovně, osahat si ji na prodejně, nebo si použitou techniku pořídit v bazaru. Nadále vám přes aplikace Fotobox a Designer s láskou vyvoláme snímky nebo vytvoříme fotoobraz či fotoknihu a vybereme s vámi to nejlepší album.

Děkujeme vám za přízeň

Rok 2022 už klepe na dveře a my se těšíme na další společné zážitky. Přejeme vám hodně zdraví, krásných chvil s rodinou a přáteli, spoustu dobrého světla a inspirace a příjemný vstup do následujícího roku.

Abyste věděli o všem z první ruky, sledujte nás na sociálních sítích Facebook a Instagram a nový obsah a živá vysílání sdílíme pravidelně rovněž na YouTube kanále. Další zajímavé články pro vás připravujeme na blogu.

tým Centra FotoŠkoda

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...