Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
FotoŠkoda Fest

Nové tváře na podzimním FotoŠkoda FESTu

Nové tváře na podzimním FotoŠkoda FESTu
4 minuty čtení

Každý ročník FotoŠkoda Festu pro vás objevujeme zcela nové tváře, a jinak tomu nebude ani letos na podzim. Naše ostřílené hvězdy z předešlých festivalů již dobře znáte, a tak se s námi pojďte seznámit s festivalovými nováčky v podobě talentovaných nadšenců i velkých profesionálů z fotografického světa, kteří se na vás už moc těší!

Podzimní FotoŠkoda FEST s bohatým programem letos probíhá od 6. do 12. listopadu, tak se nezapomeňte registrovatmáme pro vás připraveno více než 170 online i "offlline" akcí a věřte nebo ne, volná místa rychle mizí!

OMRKNOUT PROGRAM

A na jaké nové tváře se můžete těšit?

Začneme workshopem s názvem “Portrét v praxi od A do Z”, kterým vás provede opravdu talentovaný fotograf Denis Fueco, ve kterém se mj. dozvíte, že portrétní fotografie je krásná věda a může být velmi zábavná! Do street fotografie vás zase vtáhne fotografka a cestovatelka Jana Kupčáková (která vás ve své přednášce naučí se pozorněji dívat kolem sebe a pomocí fotoaparátu zachycovat pestrost každodenního života) a pozadu nezůstane ani ostřílený fotograf Jan Mihaliček, který si pro vás připravil kromě workshopu “Nejen streetfoto ve staré Praze” také přednáškou o válečné a humanitní fotografii. 

 

Autor: Jana Kupčáková

 

Od analogu po akt 

Těšit se můžete i na tzv.  “Fotografa na plech” v podání Honzy Sakaře, který vás vtáhne do světa analogu a prozradí vám, jak vytváří portréty mokrým kolodiovým procesem nebo na fotografického nadšence Marka Jurase, který vás zcela jistě nadchne svou vizí kreativní aktové fotografie. Pokud patříte mezi milovníky makrofotografie, navštivte přednášku fotografa a cestovatele Jana Strii, který vám zase prozradí, jak fotí své poutavé fotografie hmyzu a květin.

 

Autor: Honza Sakař

 

Nádherná krajina i záchrana životů

Pro všechny nadšence krajinářské fotografie doporučujeme navštívit přednášku Vladimíra Holana, kterého zná digitální svět spíše pod pseudonymem “Vládnemír”. Jeho impozantní fotografie krajiny vám doslova vyrazí dech! Pokud byste rádi přičichli k reportážní fotografii s “vůní kouře”, nezapomeňte na přednášku fotografa Michala Fanty - dokumentaristu Hasičského záchranného sboru, který vám sdělí, jaké to je fotit v extrémních podmínkách po boku hasičů i záchranářů.

 

Autor: Vladimír Holan

 

Nahlédněte pod pokličku

Pokud patříte mezi zvědavce, určitě vás nesmí minout přednášky filmaře Michala Havlíčka a kameramana Ondřeje Kudyny, kteří vás doslova naladí do světa hudební videotvorby. Do zákulisí časopisu FotoVideo vás zase vezme přímo jeho šéfredaktor Ruda Stáhlich, který vám prozradí, jak se takový časopis připravuje, a jakým způsobem reflektuje změny v technologiích a ve fotografickém světě. No a pokud tápete v otázkách marketingu, tak nezoufejte - nápovědu vám dá ostřílený markeťák Kuba Mařík, který vám prozradí, jak prodat svou práci (nejen) online. 

 

Autor videa: Michal Havlíček

 

A to nejlepší nakonec

Posledními nováčky jsou tři talentované dámy. První z nich je fotografka Míša Glücková, která vás s sebou vezme do exotického Ománu, ve kterém poznáte běžný život Ománců a zažijete nejedno dobrodružství! S Olgou Roučkovou se zase vydáte na západ Afriky, ale tentokrát z jiné perspektivy - Olga, která jako první česká žena protla cílovou pásku nejnáročnější rallye planety, vám předvede ženskou sílu na Rally Dakar. A poslední novou tváří na FotoŠkoda Festu je vědkyně a fotografka Ivana Dostálová, která vám vštěpí do srdce, jak moc je důležitý vztah mezi fotografem a foceným, a také jak na takovém vztahu pracovat

 

Autor: Ivana Dostálová

 

CHCI JE VŠECHNY VIDĚT NAŽIVO!

 

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...