Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
17. 12. 2018 | 6 minut čtení

Vánoce jsou za humny a už za chvíli přivítáme i rok 2019. Rádi bychom vám proto popřáli krásné svátky plné klidu a pohody v kruhu vašich blízkých a do příštího roku spoustu povedených fotografií, dobré světlo a tvůrčí inspiraci. Děkujeme, že jste s námi a že nám pomáháte vytvořit skutečnou fotografickou atmosféru přímo v centru Prahy.

Slavíme s fotografií

Letos oslavila krásné kulatiny značka EIZO, která svými televizory a poté monitory a dalšími zobrazovacími zařízeními rozjasňuje svět už 50 let. Významné výročí slaví také značka Panasonic. Jejích špičkových produktů si můžete užívat už celých 100 let a právě před 10 lety přišla se svou vůbec první bezzrcadlovkou, systémem Lumix G. Dnes jsou produkty z této řady vynikajícím pomocníkem filmařů i fotografů a vy jste si mohli videoatmosféru naplno vychutnat na oslavě na jarním FotoŠkoda Festu.

Lumix G ovšem není jediný systém bezzrcadlovek, který letos slavíme. Do rodiny těchto fotoaparátů letos přibyly nové přírůstky značek Nikon a Canon. Ty představily full frame bezzrcadlovky se zbrusu novými bajonety, které posouvají fotografii zase o kus dál - Nikon Z6 a Z7 a Canon EOS R.

Do nové etapy vstupuje i Leica, která letos ve Wetzlaru otevřela novou část Leitz Parku. Tam můžete navštívit muzeum nebo továrnu a od letoška můžete obdivovat také zrcadlovou sochu od českého umělce Rudolfa Burdy.

Modernější prodejna i web

Neustále se snažíme, aby vám u nás bylo příjemně - proto letos pokračujeme v modernizaci prodejny a doufáme, že se vám v ní bude líbit. Také jsme změnili stránku kurzů, abychom zjednodušili orientaci mezi našimi kurzy a co nejlépe vám pomohli s výběrem toho pravého.

Uspěli jsme v soutěži WebTop100, Rodinná firma roku i ShopRoku

Už potřetí po sobě jsme obhájili post nejlepšího e-shopu v soutěži WebTop100 a za sebou jsme nechali třeba Alzu. V soutěži jsme získali i speciální ocenění za nejlepší UX, kde porota pochválila přehlednost a rozmanitost naší hlavní stránky i zpracování jednotlivých kategorií. I díky vám jsme stanuli také na bronzové příčce soutěže Rodinná firma roku, čehož si velmi vážíme a i do budoucna vám budeme poskytovat ty nejlepší fotografické služby. Heureka.cz opět vyhlásila soutěž ShopRoku 2017 a zvítězili jsme v kategorii foto :). Stejně jako v předchozích letech o vítězích rozhodli reální zákazníci a odborná porota.

Historie nám ožívá pod rukama

Zapojili jsme se do mnoha skvělých projektů, zmiňme třeba digitalizaci unikátních snímků z 1. světové války, kdy našim odborníkům z DTP studia historie doslova ožila pod rukama. Tiskli jsme také fotografie na aukci snímků Antonína Kratochvíla, která podpořila vznik filmu o jeho skutečně dramatickém životě.

Nemusíme ale narazit na tak unikátní objevy, jako jsou nalezené destičky z 1. světové války, abyste si u nás mohli vychutnat historickou atmosféru. Poklady ukrývá i naše oddělení bazaru, kde kromě digitálních fotoaparátů najdete i historické kousky včetně oblíbených československých modelů.

Fototipy, recenze i rozhovory

Náš blog prošel velkou změnou a nyní si na něm můžete přečíst aktuální recenze na celou škálů produktů od profesionálů v oboru. V době Photokiny jste si z tohoto největšího fotografického veletrhu mohli přečíst žhavé novinky. Ve spolupráci s F22 jsme vytvořili řadu videorecenzí i dalších videí, která mapovala třeba průběh FotoŠkoda Festu. Zaměřili jsme se také na historii značky Leica i na fotografy, kteří tímto slavným přístrojem fotili. V sekci Fototipy se můžete dozvědět o tom, jak vybrat techniku, co je potřeba na různé žánry a jaká jsou jejich specifika, nebo třeba o tom, jak lépe fotit. I letos jsme udělali řadu rozhovorů se zvučnými a inspirativními jmény fotografické scény, takže se pohodlně usaďte, připravte si něco dobrého k pití a udělejte si příjemnou fotografickou chvilku jenom pro sebe. :)

Úspěšné festivaly a nové kurzy

Obzvláště letošní podzimní festival si získal vaši velkou přízeň, za což vám děkujeme! Přichystali jsme si na něm pro vás na 180 přednášek, workshopů a dokonce i promítání filmu a doufáme, že se stejně dobře budete bavit i na jaře na dalším festivalu. Během festivalů jste si mohli užít přednášky známých fotografů, třeba Karla Cudlína, Tomáše Třeštíka, Petra Jana Juračky nebo Martina Stranky a v Minigalerii se pak inspirovat fotografiemi známých tváří české fotografické scény.

Letos přibyly nové kurzy a uspořádali jsme pro vás i mnoho představení novinek a produktových prezentací - celkem jsme jich pro vás včetně FotoFestu připravili 809. A v úsilí rozhodně nehodláme polevit, na příští rok chystáme třeba photowalky s Leicou a další skvělé akce!

Touch&Try i v příštím roce

Stejně jako letos si i v příštím roce budete moci techniku před nákupem zdarma vyzkoušet. Nechte se ale okouzlit i stálou historickou sbírkou fotoaparátů nebo se do řad analogových fotografů sami zařaďte. Fotografie - jak analogové, tak digitální - si u nás potom můžete nechat vyvolat a těšit se z nich za dlouhých zimních večerů i při rodinných setkáních.

180 let fotografie

A rozhodně nesmíme zapomenout na jedno jubileum, které budeme slavit příští rok a doufáme, že vy se k oslavám připojíte také. Před 179 lety se totiž narodila naše společná dobrá známá, fotografie. Na rok 2019 tak chystáme řadu projektů na její počest a vy můžete být u toho!

Děkujeme vám za přízeň, přejeme vám spoustu dobrého světla a těšíme se na shledanou v roce 2019! :)

LACIE RUGGED SSD 2TB USB-C - orange

celková kapacita úložiště: 2 TB PCIe M.2 SSD, max. rychlost čtení a zápisu: 950 MB/s, odolnost: drcení, náraz, vlhkost (IP67)

8 990,-
Ruční vyvolání černobílých filmů

lepší prokreslení a podání polotónů než u strojového vyvolání, lepší ostrost než strojové vyvolání, vyšší kvalita důležitá pro zvětšování snímků ve větších formátech

260,-
Nejrychlejší fotokniha

automatické poskládání fotoknihy do 5 minut, ručně vázaná lay-flat vazba pro otevření bez záhybů, obálka s vaší fotografií

270,-

Související články

Jak máme otevřeno o květnových svátcích

Jak máme otevřeno o květnových svátcích

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...