Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Aktuality z fotosvěta

Fotoaparáty Olympus nekončí, pouze mění majitele

Fotoaparáty Olympus nekončí, pouze mění majitele
26. 6. 2020 | 3 minuty čtení

Mnozí z vás pravděpodobně zaznamenali šokující informaci o tom, že fotoaparáty Olympus budou v brzké době mizet z trhu. Nic není dál od pravdy - fotografická divize společnosti Olympus sice přechází pod jiného majitele, rozhodně to ale neznamená, že se přestane soustředit na vývoj nových fotografických technologií a produktů a vylepšování těch stávajících, právě naopak! V článku najdete vyjádření produktového manažera Tomáše Viktory z Olympusu k nastalé situaci.

Fototechnika Olympus se bude prodávat a vyvíjet dál

Před pár dny rozvířila fotografické vody informace, že firma Olympus po 84 letech končí s výrobou fotoaparátů. Fanoušci této značky nemusí panikařit - firma přechází pod jiného majitele, s výrobou a vývojem fotoaparátů ovšem počítá dál!

Produktový manažer Tomáš Viktora ze společnosti Olympus (Tomas.Viktora@olympus.cz) uvádí všechny spekulace na pravou míru:

"Olympus uzavřel předběžnou dohodu s japonskou společností Japan Industries Partners, Inc. o budoucím převzetí naší fotografické divize. Veškeré detaily dohody by měly být uzavřeny do konce září a do konce roku pak dojde k finálnímu převzetí.

Fotografická divize společnosti Olympus se tak stane novou firmou (jejíž název zatím není stanoven), jejímž majitelem bude společnost Japan Industries Partners, Inc. (JIP).

Nový majitel JIP se bude v nové firmě soustředit především na vývoj, výrobu a prodej fotoaparátů a objektivů. Staneme se tedy menší, ale zároveň významně flexibilnější a efektivnější firmou. V žádném případě tedy nekončíme s výrobou a vývojem nových produktů!

Z pohledu koncového zákazníka se tedy nemění vůbec nic. Fototechniku budeme vyrábět a vyvíjet i nadále a zákazníci se rozhodně nemusí bát, že by naše fototechnika měla končit.

NAOPAK! Firma JIP potvrdila, že se chce ještě více soustředit zejména na vývoj novinek, protože si uvědomuje, že toto je naprosto nezbytné v dnešním světě rychle se vyvíjejících technologií. Určitě chce pokračovat v započaté strategii naší foto techniky, která říká: malá, lehká, dokonale stabilizovaná foto technika. Je tedy zřejmé, že budeme i nadále vyvíjet a zdokonalovat náš proslulý systém Micro 4/3.

Můžeme se tedy těšit na nové fotoaparáty, nové objektivy a další příslušenství."

Nemusíte se tedy ničeho obávat a z výhod a skvělých vlastností produktů značky Olympus, které vám přirostly k srdci, se budete moci těšit i nadále. A nezapomeňte, že až do konce července můžete řadu z nich pořídit se skvělou slevou!

chci se mrknout na akci olympus     chci vidět všechny produkty Olympus

OM SYSTEM OM-1 MARK II
OM SYSTEM OM-1 MARK II - tělo

Vestavěný přechodový neutrální šedý filtr, Pětiosá stabilizace s kompenzací 8,5 EV, Automatické zaostřování s AI detekcí subjektů

54 990,-
OM SYSTEM OM-1
OM SYSTEM OM-1 + 12-40 mm PRO II

Formát senzoru micro 4/3, BSI Quad Pixel vrstvený Bayer pattern CMOS senzor, Kompaktní, lehké odolné tělo

62 990,-
OM SYSTEM OM-5
OM SYSTEM OM-5 tělo černé

Snímač Live MOS micro 4/3, Efektivní rozlišení 20,4 Mpx, Až 50 Mpx v režimu High Res Shot

31 990,-

Související články

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Jak fungujeme o Velikonocích

Jak fungujeme o Velikonocích

Diskuze

Fotoaparáty Olympus nekončí, pouze mění majitele

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...