Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Canon EOS R3: vyvíjí se hybridní přístroj nové generace

Canon EOS R3: vyvíjí se hybridní přístroj nové generace
14. 4. 2021 | 3 minuty čtení

Kromě představení nových objektivů dnes Canon oznámil také vývoj nové bezzrcadlovky s názvem R3, která splní nároky dnešních i budoucích sportovních a zpravodajských fotografů. Mimo jiné se můžeme těšit na návrat ostření okem, kterým se Canon blýskl už u filmových zrcadlovek. Co všechno ještě bude umět, se dozvíte v článku!

CANON EOS R3

Kromě představení tří novinek ve světě objektivů (jejichž skvělé vlastnosti vám umožní naplno využít třeba právě R3) dnes Canon oznámil vývoj hybridního fotoaparátu EOS R3, který spojuje vlastnosti těl zrcadlovek a bezzrcadlovek a svou mimořádnou rychlostí a kvalitou snímků pomůže především sportovním a zpravodajským fotografům.

Novinka bude vybavená novým vrstveným snímačem BSI CMOS, procesorem DIGIC X a bude umět sériové snímání v rychlosti 30 snímků za vteřinu při použití elektronické závěrky a při AF se sledováním objektu. S touto výbavou vám neunikne žádný důležitý moment.

Sledování objektu se navíc dostává na zcela novou úroveň - systém ostření nové generace Dual Pixel CMOS AF umí sledovat oči, hlavu i tělo rychle se pohybující postavy a zachytit i ty nejmenší detaily. Navíc se můžeme těšit na další "sledovaný" objekt, který Canon přidá do seznamu - ten společnost ještě upřesní. :)

Skutečně průkopnickým počinem je návrat zaostřování okem, který Canon používal už na filmových zrcadlovkách a s nímž tehdy předběhli dobu. Zaostřování zrakem vám umožní jednoduše vybírat zaostřovací bod pouhým pohybem očí při pohledu do hledáčku, čímž se rapidně zkracuje doba, kterou strávíte nastavením tlačítkem.

Těšit se můžete také na robustnost a odolné zpracování, s nímž se vývojáři inspirovali osvědčenou řadou EOS 1D. Bude mít integrovaný grip, bude odolný vůči prachu a vodě, nemluvě o skvělé ergonomii.

Své fotografie budete moci také rychle sdílet se světem pomocí nové mobilní aplikace Canon Mobile File Transfer. Ke sdílení snímků tak už nebude potřeba kabelové připojení LAN. Aplikace bude pro systém iOS k dispozici v červnu, v budoucnu se plánuje i podpora systému Android. Aplikaci budete moci kromě R3 použít také s fotoaparáty Canon EOS 1D X Mark III, EOS R5 a EOS R6.

Zásadní vlastnosti R3

  • nový vrstvený snímač BSI CMOS
  • rychlost 30 snímků za vteřinu při AF / AE se sledováním objektu
  • výběr zaostřovacího bodu pohybem oka
  • detekce očí, hlavy, těla a dalšího objektu, který Canon upřesní
  • AF pomocí Dual Pixel CMOS
  • odolnost vůči povětrnostním podmínkám jako u řady 1D

O dalším vývoji vás budeme informovat, tak sledujte náš blog, ať se o všem dozvíte jako první.

CANON EOS R6 Mark II
CANON EOS R6 Mark II

Rozlišení 24,1 Mpx / obrazový procesor DIGIC X, Rozsah citlivosti až ISO 102 400, AF s technologií Dual Pixel CMOS AF II

62 990,-
CANON EOS R7
CANON EOS R7

Canon RF bajonet APS-C, CMOS senzor s rozlišením 32,5 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II

36 490,-
CANON EOS R8
CANON EOS R8

Kompaktní fotoaparát pro focení i natáčení videa, Full frame snímač s rozlišením 24,2 Mpx, Dual Pixel CMOS AF II ostření s detekcí objektů, lidí a zvířat včetně ostření na oko

39 490,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Diskuze

Canon EOS R3: vyvíjí se hybridní přístroj nové generace

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...