Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
FotoŠkoda Fest

Klapka, jedeme! Talentovaní videotvůrci na FotoŠkoda FESTu

Termín: 30. 5. - 5. 6. 2022
Klapka, jedeme! Talentovaní videotvůrci na FotoŠkoda FESTu
4. 5. 2022 | 5 minut čtení

Nejen fotografií je festival živ! V programu na letošní jarní festival najdete i řadu videotvůrců, od nichž se můžete naučit o tomto řemesle mnoho - ať už vás láká natáčení filmů a dokumentů nebo se chcete stát třeba YouTuberem. Vydejte se spolu s nimi po cestě za lepším videem!

Nadání pro videa všeho druhu

Zatímco v minulém článku jsme vám představili fotografické hvězdy letošního jarního festivalu, tentokrát se zaměříme na ty filmařské! Můžete se s nimi setkat od 30. 5. do 5. 6. 2022 v chrámu fotografie přímo v centru Prahy, paláci Langhans.

Ondřej Kepka

Ondřeje Kepku možná znáte spíše jako herce, kromě toho se ale věnuje i dabingu, moderování, focení a působí rovněž jako režisér. Na kontě má řadu dokumentů, které režíroval a psal k nim scénář. A když sto situace vyžaduje, neváhá vzít do ruky kameru a sám natáčet.

A právě o filmařské zkušenosti se s vámi podělí během streamu. Dozvíte se, kudy vedla jeho cesta k videu, na co se jako filmař spoléhá a co je hlavní esencí úspěšného videa.

Ondřej Kepka

chci vidět stream s ondřejem kepkou

Lukáš Hausenblas & David Van

Mladé tvůrčí duo Lukáše Hausenblase v roli kameramana a Davida Vana coby režiséra má s videem bohaté zkušenosti. Lukáš natáčí hudební videa, reklamy a krátké a experimentální filmy, věnuje se i dokumentu. Do jeho světa jste mohli vstoupit i v rozhovoru na našem blogu. David se rovněž zabývá videoklipy, reklamami a krátkými filmy a společně založili web www.vanandhaus.com.

A nejen to - věnují se společným projektům, mezi něž patří i film One Of More (2021), který mohli zhlédnout diváci na mezinárodním filmovém festivalu ve Španělsku. A o něm i o samotné práci na krátkých filmech od začátku do konce, vám poví na své přednášce.

chci na přednášku lukáše hausenblase a davida vana

Petr Jan Juračka

Petra jistě netřeba dlouze představovat, znáte ho jak z našich kurzů a festivalu, tak třeba z pořadu Jak fotí na našem YouTube kanálu nebo z rozhovoru na našem blogu. Přírodovědec, fotograf, videotvůrce a dokonce i spisovatel, který srší energií, dobrou náladou a vtipnými historkami.

A proto se rozhodně nemusíte obávat, že byste se dobře nepobavili! Ať už zamíříte na přednášku o focení a filmování s drony, nebo se podíváte na stream, kde se bude mluvit nejen o jeho posledních projektech. S Petrem to zkrátka bude pořádná jízda!

chci na petrovu přednášku

Matěj Třešňák

Matěj je absolventem Institutu tvůrčí fotografie v Opavě a od roku 2011 je na volné noze coby fotograf. V roce 2009 zvítězil v soutěži Czech Press Photo v kategorii Umění a zábava. A nedávno začal produkovat na YouTube videa, v nichž se věnuje fotografii.

A právě o YouTube bude jeho přednáška na festivalu. Všem, kteří chtějí na této platformě začít, Matěj ukáže možnou cestu, s níž lze uspět. Poradí vám, co si ujasnit, co třeba naopak úplně vypustit a nezatěžovat se tím a přihodí i další tipy z praxe.

chci na matějovu přednášku

Lukáš Pich

Lukáš je kameraman divoké přírody. Stejně jako fotograf divoké přírody se toulá po Česku a hledá zajímavé wildlife náměty, které zpracovává do videí. Jak říká: "Ti tajemní tvorové z televizních dokumentů totiž nejsou nedosažitelné přeludy, jsou to naši sympatičtí sousedé. A já vám je chci postupně všechny ukázat, abyste je měli rádi tak jako já."

O své tvorbě, o tom, jak se z koníčku stala profese, o svých archivech a dalších krocích do budoucna vám poví během streamu.

chci sledovat stream s lukášem

MOCUP.SPACE

Tvůrčí tým ve složení Petr Konopásek, Juraj Guráň, Rita Beleščáková a Mikoláš Bílek vytvářejí kreativní produktové fotografie a videa nejrůznějším značkám, pomáhají jim růst i na sociálních sítích a neleknou se ani interiérového designu v ateliérech. Zkrátka a dobře, kde je potřeba vymyslet něco kreativního, do toho se s chutí vrhnou. Na jejich YouTube kanále se můžete také podívat do zákulisí jejich tvorby.

Na přednášce vás kluci MOCKUP.SPACE zasvětí do tajů podnikání a prozradí vám, jak fungují, čím se odlišují od ostatních a jak využít svých předností k tomu, abyste si splnili sny.

Wild & Coco © MOCUP.SPACE

chci na přednášku mocup space

Registrace na festival startují už 9. 5., tak si můžete už nyní prozkoumat program a úderem půlnoci plnit košík, ať vám vyhlédnuté akce nezmizí pod rukama!

chci si sestavit program a koupit vstup

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...