Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Aktuality z fotosvěta

Olympus představuje plánované novinky

Olympus představuje plánované novinky
2. 7. 2020 | 3 minuty čtení

Olympus nekončí, Olympus představuje novinky! V plánovaném výhledu jsou tři nové profesionální objektivy - teleobjektiv, makro a širokoúhlý -, firmware pro OM-D E-M1X nebo nová aplikace, díky níž můžete využít vybrané fotoaparáty Olympus jako webkameru a kterou můžete stahovat už nyní.

Novinky Olympus

Že Olympus končí? Ale kdeže! Dnes představil řadu novinek, které jsou k dispozici teď i na které se můžeme těšit v brzké době. Jsou mezi nimi nové objektivy, nový firmware i nová aplikace.

Profesionální teleobjektiv získal finální podobu

Loni v lednu Olympus oznámil vývoj profesionálního teleobjektivu M.Zuiko Digital ED 150-400 mm f/4,5 TC 1.25x IS PRO, pořídit si ho budete moci nejpozději do konce tohoto roku. Unikátní je v tom, že jako vůbec první objektiv z dílny Olympus má zabudovaný 1,25x telekonvertor, s nímž se ohnisková vzdálenost prodlouží na 1 000 mm v přepočtu na full frame. S použitím externího 2x telekonvertoru MC-20 si můžete dokonce vychutnat ohniskovou vzdálenost 2 000 mm (FF ekvivalent).

A jak bude vypadat? Inu, posuďte sami.

Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400mm 1:4.5 TC1.25x IS PRO

Do roadmapy přibyly nové objektivy

Roadmapa plánovaných objektivů se obohatila o dva nové objektivy - širokoúhlý profesionální zoom a makro PRO objektiv. Parametry makro objektivu jsou zatím zahalené tajemstvím, u širokoúhlého zoomu už je jasno. Bude to M.Zuiko Digital ED 8-25 mm f/4 PRO a spolu se 7-14 mm PRO f/2,8 tak řada širokých profesionálních objektivů pokryje jak extrémně široké záběry, tak základní 50mm ohnisko (v přepočtu na FF) a bude je možné využít na street, reportáž i portréty.

Olympus - roadmapa plánovaných objektivů

Automatický režim pro zaostřování ptactva

Olympus E-M1X nad ostatními modely řady OM-D vyniká funkcí automatické detekce konkrétních subjektů (Intelligent Subject Tracking), které umí nejen nalézt, ale také na ně kontinuálně ostřit. Toho v současnosti mohou plně využít fotografové motosportů.

S firmwarovou aktualizací, která bude k dispozici do konce tohoto roku, se z ní budou moci plně těšit i wildlife fotografové. Do subjektů se k motorkám, automobilům či letadlům totiž nově zařadí také ptactvo.

Olympus OM-D E-M1X

 

Místo tradiční webkamery fotoaparáty OM-D

V uplynulých měsících se on-line konference, schůzky a hovory staly běžnou součástí pracovního života řady lidí. Olympus proto přišel s rychlým řešením, jak si během těchto aktivit vychutnat opravdu kvalitní obraz.

Všechny fotoaparáty spolupracující s programem Olympus Capture, tedy E-M1X, E-M1 Mark III, E-M1 Mark II, E-M1 a E-M5 Mark II, lze po stažení softwaru a propojení s počítačem USB kabelem využít jako webkameru.

Stačí fotoaparát po propojení zapnout, nastavit do režimu "teahthered", zapnout konferenční program, nastavit "OM-D Webcam Beta" a on-line schůzka s perfektním obrazem může začít. Software si můžete stáhnout zdarma zde.

OM SYSTEM OM-1 MARK II
OM SYSTEM OM-1 MARK II - tělo

Vestavěný přechodový neutrální šedý filtr, Pětiosá stabilizace s kompenzací 8,5 EV, Automatické zaostřování s AI detekcí subjektů

54 990,-
OM SYSTEM OM-1
OM SYSTEM OM-1 + 12-40 mm PRO II

Formát senzoru micro 4/3, BSI Quad Pixel vrstvený Bayer pattern CMOS senzor, Kompaktní, lehké odolné tělo

62 990,-
OM SYSTEM OM-5
OM SYSTEM OM-5 tělo černé

Snímač Live MOS micro 4/3, Efektivní rozlišení 20,4 Mpx, Až 50 Mpx v režimu High Res Shot

31 990,-

Související články

Jak máme otevřeno o květnových svátcích

Jak máme otevřeno o květnových svátcích

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Diskuze

Olympus představuje plánované novinky

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...