Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Aktuality z fotosvěta

Letem fotosvětem #23 : O Instaxu místo visačky a otci, co (ne)chceš

Letem fotosvětem #23 : O Instaxu místo visačky a otci, co (ne)chceš
8. 6. 2020 | 4 minuty čtení

V prvním červnovém týdnu nás zaujaly RF novinky u Canonu. Fotka rozšiřuje svůj potenciál a stal se z ní pomocník, který se podílí na ochraně gepardů, nebo usnadňuje komunikaci ve sterilním prostředí nemocnic. A do kin se konečně dostal dokument o jednom hodně svérázném fotografovi.

Po slonech, nosorožcích, primátech a lvech přišli na řadu gepardi.

Kniha Remembering Cheetahs je věnována gepardům a je pátou v pořadí vysoce uznávaných charitativních knih. Fotokniha je plná snímků, které darovalo přes 70 předních světových fotografů s cílem zvýšit povědomí o gepardech a získat tak finanční prostředky na jejich ochranu. Kampaň na Kickstarteru proběhla na začátku tohoto roku, takže produkce je nyní v plném proudu. Kniha bude vydána v říjnu 2020 a lze ji objednat zde . (zdroj: rememberingwildlife)

 

Canon megazoomy RF

V minulém týdnu byly zaznamenány dva nové patenty na americkém i japonském patentním úřadu od společnosti Canon. Objektivy RF 100-600mm f / 4.5-7.1 a RF 100-700mm f / 4.0-8.0  podle skladby pochází ze stejné optické konstrukce a designu jako u nedávno oznámený Canon RF 100-500mm f / 4,5-7,1 l IS USM. Je zřejmé, že na realizaci všech se nedostane, protože ohniska jsou v jen malých rozdílech, i když u verze RF 100-700 je již odstup a dalo by se tedy jako přimhouřit oko (: (zdroj: northlight-images)

 

Můj otec Antonín Kratochvíl

4.6.2020 proběhla posunutá premiéra celovečerního dokumentu Můj otec Antonín Kratochvíl a vlastně tím skoro vystřídala stejnojmennou výstavu v Leica Gallery Prague. A sbíhají se první názory a recenze. Nejlepší je samozřejmě vyrazit do kina a vytvořit si svůj vlastní názor. Nám v každém případě bylo ctí figurovat v tomto projektu jako generální partner. (zdroj: ctv)

 

 

Canon RF 100mm f / 2L IS USM Macro

Na rozdíl od čerstvě patentovaných megazoomů je chystané makro RF 100 trochu dál. Už se o něm toho napsalo dost. Aktuálně se podle zdroje canonrumors věci pohly ještě víc a objektiv Canon RF 100 mm f / 2,0L IS USM Macro je v rukou vybraných fotografů na testování (bohužel bez dalších bližších informací). Překvapením je světelnost f/2,0 místo původní f/2,8. K diskuzi zůstává poměr zvětšení 1:1. A je tu příslib, že Canon “makro” mezeru v RF objektivech doplní ještě letos. (zdroj: canonrumors)

 

Lexar uvedl trojici nových superrychlých čteček 

Hned tři čtečky uvedla na trh společnost Lexar. Solo verze pro CFexpress, 2 v 1 pro SD/mini karty a multi čtečku 3 v 1. Trojice čteček je charakteristická kompaktními rozměry, vysokou přenosovou rychlostí, kompatibilitou s USB 3,1 a případně schopností přenosu ze tří karet najednou.(zdroj: lexar)

 

 

Instax pomáhá komunikaci mezi personálem nemocnic a pacienty

Společnost Fujifilm bojuje s COVID-19 na vícero frontách, nedávno přišlo britské zastoupení s příjemným nápadem. Fuji darovala Inastaxy do celé řady evropských nemocnic. A proč? Jinak neosobně “zarouškovaný” personál nemocnice je schopen pomocí Instaxu zachytit přátelskou fotografii sebe sama a použít ji jako klasickou visačku. To pacientům usnadňuje lidskou a osobnější komunikaci s ošetřujícím personálem. Pokud jste součástí zdravotnického týmu, který má zájem o speciální instaxovou soupravu, napište na mail comms_uk@fujifilm.com.(zdroj a video: fuji)



 

fotosvětem prolétl: Bohuslav Brož

 

AI ART obrazy

Každý vytvořený obrázek je originální, Žádné dovednosti v umění nebo grafickém designu nejsou potřeba, Naše AI může generovat obrázky v různých stylech

160,-
Foto na kapa desce s laminací

originální fotoobraz na zavěšení doma či pro vystavení, kapa deska je trvanlivá a odolná, tiskneme až do velikosti 70 x 100 cm

170,-
TTARTISAN adaptér objektivu Leica M na tělo Fujifilm GFX

Kovová redukce, Pro objektiv Leica M, Pro těla fotoaparátů s bajonetem Fujifilm GFX

1 590,-

Související články

Jak máme otevřeno o květnových svátcích

Jak máme otevřeno o květnových svátcích

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

ShopRoku 2023: FotoŠkoda mezi finalisty

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...