Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
6. 6. 2022 | 6 minut čtení

FotoŠkoda FEST se z velké části přesunul z obrazovek zpět do paláce Langhans a všichni jsme si tak mohli užít celý týden setkávání tváří v tvář. Navštívili jste více než 120 přednášek, workshopů, streamů a produktových prezentací a my vám děkujeme za hojnou účast, přátelskou atmosféru a především fotografické nadšení. Už teď se těšíme na podzimní festival - rovnou si můžete zapsat datum 7. až 13. listopadu 2022, kdy se znovu potkáme!

Jaro plné fotografie a videa

Na letošním festivalu jsme pro vás připravili bohatý program: zástupce tu měl opravdu téměř každý žánr, ať už se jedná o krajinářskou, dokumentární, portrétní nebo ateliérovou fotografii. Naučili jste se základy fotografování i natáčení videa a nezapomnělo se ani na postprodukci.  

Během produktových prezentací jste se mohli setkat se specialisty oblíbených značek Nikon, Canon, Peak Design, Leica, Fujifilm, OM System (Olympus), Panasonic, BenQ, Manfrotto, Leofoto, Sony a Sigma, kteří vám předali své zkušenosti a znalosti. Zároveň jste měli možnost si na přednáškách a workshopech techniku od vybraných značek sami vyzkoušet. 

Nejdůležitějším aspektem festivalu jste ale byli vy, jeho návštěvníci - FotoŠkoda FEST by se neobešel bez vašich kreativních fotografických nápadů a chuti učit se novým věcem. Jsme moc rádi, že jste nám pomohli vytvořit skvělou tvůrčí atmosféru a prožili tento nabitý týden s námi.

Fotografické hvězdy, video tvůrci a influenceři

Jarní FotoŠkoda FEST navštívilo mnoho známých tvůrců. Například Jan Hvízdal vás během přednášky provedl zamrzlou krajinou, dokumentární fotograf Kevin V. Ton rozebral vaše portfolio, vyzkoušeli jste si s ním street fotografii a mnoho z vás se zúčastnilo populárních photowalks s Petrem Klempou a fotoaparáty Leica. Matěj Třešňák ukázal jak rozjet vlastní YouTube kanál a s Michalem Hurníkem jste se zase vydali fotit psí mazlíčky. 

Honza Krejčí s lehkostí zasvětil účastníky workshopu do tvorby videí na foťák i na telefon a vyprávěl, jak vytvořit působivé svatební video. Matouš Vinš se věnoval cestovatelské fotografii, Josef Duchoslav představil publiku základy práce s analogem a s oblíbeným lektorem Václavem Křížkem jste se naučili upravovat fotky. Filmový fotograf Stanislav Petera vás seznámil s bateriemi EcoFlow a došlo také na fotografování architektury, práci s LED světly a mnoho dalšího - své si tedy mohl na festivalu najít úplně každý. 

 FotoŠkoda FEST report

Foto: Vojta Kubec

Připomeňte si FotoŠkoda FEST skrze streamy

Nejen přednášky a workshopy, ale také streamy jsou nedílnou součástí festivalu. Tentokrát jsme jich natočili více než 20 a dobrá zpráva je, že všechny můžete zkouknout na Youtube Centra FotoŠkoda! Hosty ve streamech byli například dokumentární fotograf Martin Wágner, režisér Ondřej KepkaPetr Hricko se svými autoportréty, cestovatel Jaroslav Hora, reklamní fotograf Tomáš Třeštík a v neposlední řadě šprýmař Petr Jan Juračka, který si na Luďka Boušku připravil žert a na Facebooku vyzval své fanoušky, aby mu během streamu pokládali co nejkreativnější a nejbláznivější dotazy.  

Rozhovory s osobnostmi

Před festivalem jsme vyzpovídali řadu osobností, se kterými jste se potom naživo setkali. Pokud vás zajímá jejich tvorba a nebo jste jejich přednášku nestihli, mrkněte na náš blog. Najdete tam například rozhovor s Jiřím Šebkem o focení architektury a minimalistické krajiny. Honzu Sakaře možná znáte po přezdívkou Fotograf na plech. Pokud vás přitahují nekonvenční fotografické techniky, jste tu správně. S Honzou najdete na Youtube i záznam streamu. Na blogu je také rozhovor Anny Jiráskové s Jiřím Tvarohem, kde do hloubky probrali vše okolo svatebního focení.   

 

FotoŠkoda FEST report

Foto: Vojta Kubec

Najdete se na fotografiích z festivalu? 

Celý festival dokumentoval náš skvělý kolega a fotograf Vojta Kubec. Můžete se tak na Instagramu nebo Facebooku přenést zpátky do atmosféry festivalu a třeba se na některých fotografiích i poznáte. Instastories se věnoval Václav Křížek a my jsme rádi, že se s námi mnozí z vás o momenty z festivalu podělili. A pokud ještě fotografie či videa z festivalu zpracováváte, neváhejte nás nadále označovat - stačí, když při zveřejnění na Facebook nebo Instagram použijete hashtag #fotoskodafest.

Soutěžte na Instagramu s #fotoskodafest

S pomocí hashtagu se můžete zapojit do soutěže na téma Úsměv, prosím - výherce čeká 5000 Kč na nákup techniky v Centru FotoŠkoda, LED světlo Fomei, předplatné časopisu Foto Video anebo kurz dle svého výběru. Soutěž probíhá do konce června na Instagramu.

Doprovodný program v galeriích

Během festivalu jste mohli navštívit několik fotografických výstav - v naší minigalerii jsou právě k vidění magické fotografie Martina Raka. Pokud jste si výstavu s názvem Krajiny mého srdce nestihli prohlédnout, nevadí, fotografie zde budou až do 25. června.

Centrum FotoŠkoda ale spolupracuje také s galeriemi Czech Photo Centre, 400 ASA a Leica Gallery Prague, které jste měli možnost v rámci festivalu zdarma navštívit. Ve smíchovském prostoru 400 ASA probíhá do 24. června výstava Viktora Koláře, o které si můžete přečíst více u nás na blogu. Czech Photo Centre představilo výherce soutěže Czech Nature Photo a výstava trvá až do 4. září. V Leica Gallery Prague vystavuje další český významný dokumentarista Jaroslav Pulicar, avšak pokud jste výstavu nestihli, pospěšte si, fotografie zde budou k vidění do 12. června.

Děkujeme a na viděnou příště! 

SONY Alpha A7IV
SONY Alpha A7 IV tělo

Rozlišení 33 Mpx, full frame Exmor R CMOS BSI, Snímání rychlostí až 10 fps, nativní ISO 100 - 51 200, 4K 60p video 10 bitech, S-Cinetone

57 990,-
AGFAPHOTO Realikids Cam 2 modrý

12Mpx fotografie, videa v HD kvalitě (1080 × 720 px), 3,5“ displej

1 290,-
SONY Alpha A7 III
SONY Alpha A7 III

full frame 24 Mpx snímač, až 10 sn./s. při sekvenčním snímání s bufferem až na 177 JPEG snímků, XAVC S 4k video, 100 Mbps 8-bit 4:2:0 - interní nahrávání, přes HDMI výstup 8-bit 4:2:2, 120 FPS FHD

37 990,-

Související články

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck Hard, Tomáš Třeštík - koho nepropásnout?

Hvězdy FotoŠkoda FESTu 2024: Erik Johansson, Matěj Dereck...

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Anežka Straková: Jsem spíš umělec než technik

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Jana Kupčáková: dobrý street fotograf musí mít rád lidi

Diskuze

Festival opět ožil: Jaký byl jarní FotoŠkoda FEST?

Přidat příspěvek

Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...